Bakanlık kolları sıvadı! E-ticarette artık yeni döneme geçilecek

E-ticarette yeni dönem başladı. Elektronik ticaret sitelerinden yapılmakta olan satışlara düzenleme getirilecek. Buna yönelik, piyasada olan rakipleri dışlayıcı faaliyetlere izin verilmeyecek. İşte haberin detayları...

25.04.2022-12:14 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-13:44) Bakanlık kolları sıvadı! E-ticarette artık yeni döneme geçilecek

Ticaret Bakanlığı e-ticaret konusundaki düzenlemeleri hayata geçirmeye başlıyor. Pazar yerlerine bazı yeni kriterler de getirilecek. Buna ilişkin, e-ticaretin dengeli bir şekilde büyüme ve gelişmesi adına bu durumun sağlanması amacıyla pazar yerlerine bazı ölçütler getirilecek. Piyasada bulunan rakipleri dışlayıcı şekilde tanıtım faaliyetlerinde bulunmayacak. E-ticaret pazar yerlerinin elde etmiş olduğu verileri kullanarak kendi bünyesindeki satıcılarla haksız rekabet etmesi de engellenecektir. 

E-ticaret pazar yerleri ve satıcı arasında olan sözleşmelerde haksız şartlara yer verilmeyecek

E-ticaret pazar yerlerinin faaliyet alanları tespit edilecek ve sektörün orantılı olacak şekilde büyümesi sağlanacak. Taklit ürün satışı ve hukuka aykırı olan içerikler engellenecektir. Satıcılar yalnızca bir e-ticaret pazar yerinde faaliyet göstermek zorunda kalmayacak. E-ticaret pazar yerleri satıcıları belirli bir kişiden mal veya hizmet temin edilmesine zorlamayacak. E-ticaret pazar yerleri ve satıcılar arasındaki sözleşmelerde haksız şartlara yer verilmeyecektir. E-ticaret pazar yerleri tarafından tek taraflı değişiklik yapılmayacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal