Bakanlık FSM'deki Bakım Çalışmasıyla İlgili Ayrıntıları Açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, FSM'de 900 gün süreceği iddia edilen onarım çalışmasına dair açıklamada bulundu. Yapılan açılamaya göre, FSM Köprüsündeki bakım onarım çalışmaları trafiği hiçbir şekilde etkilemeyecek ve köprü tamamen kapatılmayacak.

27.08.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-10:28) Bakanlık FSM'deki Bakım Çalışmasıyla İlgili Ayrıntıları Açıkladı!

Avrupa'yı Asya ile birbirine bağlayan İstanbul Boğazı'ndaki üç köprüden biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde gerçekleştirilecek olan bakım onarım çalışmasıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan açıklama geldi. 

'ÇALIŞMALAR TRAFİK AKIŞI ETKİLENMEYECEK ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEK'

Yapılan açıklamada, ''Çalışmalar ayda 5 gece olmak üzere toplamda 75 günlük gece çalışmasıyla tamamlanacaktır. Çalışmalar esnasında köprü trafiğe hiçbir şekilde tamamen kapatılmayacak'' gibi detaylara yer verildi.


'KÖPRÜ TRAFİĞE KAPATILMAYACAK'

Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, Türkiye’nin en önemli projelerinden olan FSM Köprüsü’nün 1988 yılında işletmeye açıldığı ve ülkemizin en yoğun trafik akışının üstünde olduğunu belirterek, ''Günlük ortalama trafiği 240 bin araç olan, hizmete açıldığı yıldan itibaren ağır taşıt trafiğinin büyük kısmını taşıyan köprünün askı halatlarında, ihtiyaç duyulan bakım ve onarımların yapılması zarureti doğmuştur. FSM Köprüsü’nün askı halatlarının değiştirilmesi işleri, çalışmalar ayda 5 gece olmak üzere toplamda 75 günlük gece çalışmasıyla tamamlanacaktır. Çalışmalar esnasında köprü trafiğe hiçbir şekilde tamamen kapatılmayacak olup, yoğunluğun en az olduğu gece saatlerinde ihtiyaç halinde iş sağlığı ve güvenliği önlemleri kapsamında sadece tek şerit kapatılarak, trafik akışı etkilenmeyecek şekilde yürütülecektir.'' şeklinde bir açıklama yaptı. 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal