Bakanlık fahiş zamlar için harekete geçti: Konut fırsatçılarına ağır cezalar geliyor

Geçtiğimiz hafta açıklanan orta gelirliye konut kampanyası sonrası konut fırsatçılarının fiyatları yükselişi bakanlığı harekete geçirdi. Konut fırsatçılarına bu kapsamda ağır cezaların geleceği ifade edildi.

09.01.2023-10:32 - (Son Güncelleme: 09.01.2023-17:31) Bakanlık fahiş zamlar için harekete geçti: Konut fırsatçılarına ağır cezalar geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan orta gelirliye konut kampanyası fırsatçıları harekete geçirdi. Kampanyanın açıklandığı aynı gün veya aynı saatte ev fiyatlarına 1 milyon liraya kadar varan zamlar uygularken, vatandaşlar yapılan zamlara isyan etti. Geçtiğimiz hafta açıklanan orta gelirliye konut kampanyası sonrası konut fırsatçılarının fiyatları yükselişi bakanlığı harekete geçirdi. Konut fırsatçılarına bu kapsamda ağır cezaların geleceği ifade edildi.

Vatandaşlar zamlara isyan etti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası"nın detaylarını açıkladı. Nebati, "Yüzde 10 peşinat, 15 yıla kadar vade ile 0,69'dan başlayan oranlarla kredi desteği sağlanacak" dedi.

Orta Gelirliye Konut Kredisi

Orta gelirlilere yönelik 'Yeni Evim' kampanyasının açıklanmasının ardından fırsatçılar yine harekete geçti. Kampanyanın açıklandığı günden itibaren konut fiyatlarını bir gün içinde 1 milyon TL'ye varan tutarda artıran fırsatçılar vatandaşları isyan ettirdi.

Sosyal medyada da büyük tepkinin verildiği fırsatçılığın karşısında Hazine ve Maliye Bakanlığı hemen harekete geçti.

Bakanlık fahiş zamlar için harekete geçti

Sabah’ta yer alan habere göre; bu kapsamda Sahibinden.com platformundan 31 Aralık 2022 tarihli ilan fiyatlarını isteyen Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, fiyatları tek tek inceleyecek. Piyasayı manipüle edenleri tespit edecek olan bakanlık, bu fırsatçılara çok yüksek cezalar kesecek. Aynı zamanda fırsatçılık yapılarak fiyatı yükseltilen konutlara kampanya desteği verilmeyecek.

Orta Gelirliye Konut Kredisi-1

Fiyatlar aynı gün arttı

Orta gelirliye yönelik konut kampanyası 4 Ocak'ta açıklanmıştı. Yüzde 10 peşinat, 15 yıla kadar vade ile 0.69'dan başlayan oranlarla kredi desteğinin sağlanacağı kampanyanın açıklanmasıyla birlikte ilan sitelerinde de konut fiyatlarına zamlar başladı. Başvuruların 16 Ocak'ta alınacağı kampanya öncesinde fırsatçılar harekete geçti.

4 Ocak'ta 6 milyon 550 bin TL olan bir evin fiyatı aynı gün 7 milyon 650 bin liraya çıkarıldı. Esenler'de bir evin fiyatı 700 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya yükseltildi. Tüm bu usulsüzlükleri tek tek tespit edecek olan Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, fırsatçılara geçit vermeyecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal