Bakanlık duyurdu: sosyal yardım ödemeleri öne çekildi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı son dakika açıklamasında sosyal yardım ödemesi tarihlerini öne çektiklerini açıkladı. Peki, sosyal yardım ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

08.07.2022-13:33 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-13:33) Bakanlık duyurdu: sosyal yardım ödemeleri öne çekildi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kurban Bayramı'ndan dolayı Temmuz ayı sosyal yardım ödemelerini öne çektiklerini söyleyerek,  ‘’Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı ve sosyal ekonomik destek (SED) ödemelerini bayramdan önce hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda hak sahiplerine toplamda 3 milyar 125 milyon TL Ödeme yapacağız’’ açıklamasını yaptı.

Temmuz ayı içinde 835 milyon TL'ye yakın yaşlı aylığı ödemesi yapılacağını belirten Bakan Yanık, 658 milyon TL'ye yakın engelli aylıklarının da hesaplara yatacağını söyledi.

Evde bakım yardımıyla bakıma muhtaç olan ağır engelli yakınlarına bakan ve bu yüzden çalışamayan durumda olanları desteklerini söyleyen Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 296 milyon TL evde bakım yardımını Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırıyoruz. Bu ay 550 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanacak’’ sözlerini kullandı.

Aynı zamanda çocukların maddi nedenlerden dolayı ailelerinden ayrılmamaları adına gelir durumu iyi olmayan ailelere SED hizmeti verdiklerini de hatırlatan Bakan Yanık, ‘’Kurban Bayramı öncesinde sosyal ve ekonomik destekten (SED) yararlanan yaklaşık 147 bin çocuğumuz için ailelerin hesaplarına toplamda 336 milyon TL yatıracağız’’ ifadelerine yer verdi.

 sosyal yardım ödemeleri

Sosyal yardım ödemeleri bayramdan önce hesaplarda olacak!

Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin refahını toplumdaki bütün kesimlerle paylaştıklarını belirten Bakan Yanık, “Bu doğrultuda Kurban Bayramı dolayısıyla sosyal yardım programları kapsamındaki yaşlı aylığı, engelli aylıkları, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemelerini bugün hesaplara yatırıyoruz. Hak sahiplerine toplamda 3 milyar 125 milyon TL ödeme yapacağız.

“Engelli, yaşlı ve çocukların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız.” diyerek bayramdan önce destek ödemelerini yapacaklarını açıkladı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal