Bakanlık Açıkladı! Yurt Dışında Covid-19'dan Ölen Türklerin Sayısı Arttı

Coronavirüs salgını sebebiyle yurt dışında hayatını kaybeden Türklerin sayısı açıklandı.

05.05.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-16:09)

Coronavirüs salgını sebebiyle yurt dışında hayatını kaybeden Türklerin sayısı açıklandı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışında 473 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Dışişleri Bakanlığı Kovid-19 Destek ve Koordinasyon Merkezi’nde gündeme yönelik kritik açıklamalar gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, coronavirüs nedeniyle yurt dışından getirilen Türklein tahliyesine değinirken "Şimdiye kadar 103 ülkeden 65 binden fazla vatandaşımızı ülkemize döndürdük." diye konuştu.

Bunun yanı sıra Bakan Çavuşoğlu, Covid-19 salgını sebebiyle yurtdışında şimdiye dek 473 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini rapor etti.

Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Salgın yaygınlaştıkça Türkiye'ye tahliye talepleri oldu. Şimdiye kadar 103 ülkeden 65 binden fazla vatandaşımızı Türkiye'ye döndürdük. 16 Nisan'da Cumhurbaşkanımızıntalimatıyla ikinci tahliyeyi başlattığımızı duyurmuştuk. O günden bu yana da 83 ülkeden 157 seferle 30 bine yakın vatandaşımızı ülkemize döndürdük. Önümüzdeki günlerde de vatandaşlarımızı getirmeye devam edeceğiz."

CENAZELER TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ
Çavuşoğlu, "Maalesef bugüne kadar yurt dışında 473 vatandaşımız hayatını kaybetti." açıklamasını gerçekleştirerek bu vatandaşlardan 350'den fazlasının cenazesini Türkiye'ye getirdiklerini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal