Bakanlık açıkladı: 20 yılın en büyük öğretmen ataması bugün yapılacak

Milyonlarca öğretmenin beklediği müjdeli haber bakanlıktan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, 103 branşta 45 bin öğretmenin atamasını yapacak. İşte detaylar…

08.05.2023-10:45 - (Son Güncelleme: 08.05.2023-10:45)

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan milyonlarca öğretmenin beklediği atama müjdesi geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 20 yılın en büyük öğretmen ataması bugün yapılacağı belirtildi.

20 yılın en büyük ataması bugün

Bugün gerçekleşecek olan atama hakkında açıklama yapan Bakan Özer, "Tek seferde en yüksek sayıda öğretmen ataması 45 bin öğretmen ataması... Bir yıl içerisinde belki bu sayının üzerinde öğretmen ataması olmuş ama tek seferde yapılan en yüksek öğretmen ataması." ifadelerini kullandı. 

En fazla kontenjan sınıf öğretmenliğine verildi

Milyonlarca öğretmenin beklediği atamada ağırlık sınıf öğretmenliğine verildi. Bu branşa 7 bin 878 kontenjan ayrıldı. Rehberlik, en çok kontenjan ayrılan ikinci alan oldu. 3 bin 604 rehberlik öğretmeni atanacak. Milli Eğitim bakanlığı, son yıllarda okul öncesi eğitime de ağırlık verdi. Bu branşa 3 bin 269 kontenjan ayrıldı.

En fazla öğretmen ataması deprem bölgesine olacak

Milli Eğitim Bakanı Bakan Özer atama ile ilgili yaptığı açıklama, "Yaklaşık yüzde 50'sinin üzerindeki yeni atanacak öğretmen yani 22 bin 500'ün üzerinde öğretmen de bu depremden etkilenen 10 ilimize Hatay birinci sırada olmak üzere ağırlık vereceğiz” sözlerine yer vermişti. Bugün gerçekleşen atamada adı çıkan öğretmenler ise 1 Eylül’de göreve başlayacak. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal