22.01.2021-16:18 (Son Güncelleme:22.01.2021-16:18)


1

İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayımlandı.



2

Bakanlıkça yayımlanan genelgeyle 31 Aralık tarihine kadar faaliyetlerine ara verilen sinema salonları için bu tarih 1 Mart 2021'e alındı.



3

İçişleri Bakanlığı, 81 şehrin valiliğine sinema salonlarıyla alakalı ek genelge yolladı.



4

Genelgede, denetimli sosyal hayat sürecinin temel ilkeleri olan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarının yanında pandeminin seyri ve muhtemel tehlikeleri dikkate alarak yaşamın her alanına ilişkin riayet edilmesi gereken yeni kurallar alınarak tedbirler düzenlendi.



5

Sektörün talebi yönünde sinema salonlarının çalışmalarının 31 Aralık tarihine kadar durdurulmasına karar verilmişti.



6

Gelinen noktada, gerek sektörün bu doğrultudaki istekleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan müzakereler neticesinde, pandemiyle mücadelede alınan önlemlerin sürmesinin sağlanması ve desteklenmesi için sinema salonlarının çalışmalarına 1 Mart 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağı belirtildi.



7

Bu genelge doğrultusunda, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 ile 72. maddeleri gereğince il/ilçe umumi hıfzıssıhha heyetleri kararları ivedilikle verilecek.



8

Verilen kararlara riayet etmeyenlere, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun alakalı maddelerine göre idari işlem gerçekleştirilecek, hususu suç teşkil eden davranışlarla ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi çerçevesinde gereken adli işlem yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR