Bakanlık, 1 Litre Yakıtla 100 Km Gidebilen Motorun Ustasıyla Temasa Geçti

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’da bir motor ustasının kendi imkanlarıyla geliştirdiği 100 kilometrelik mesafede sadece 1 litre yakıt tüketen motoru Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın talimatı üzerine bakanlık personelleri ustaya ulaştı.

14.02.2020-18:23 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-18:03)

Tekirdağ’da Oto Sanayi Sitesi’nde motor ustası 69 yaşındaki Halit Avcıoğlu kendi imkanlarıyla kare ve yuvarlak pistonlu iki motor geliştirdi. Avcıoğlu’nun geliştirdiği motorun en önemli özelliği 100 kilometrelik mesafede sadece 1 litre yakıt tüketiyor olması olarak öne çıkıyor.

Başarısıyla kısa sürede Türkiye genelinde tanınırlığı artan motor ustası, hükümet yetkililerinin de dikkatini çekmeyi başardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın talimatı ile Avcıoğlu’nu ziyaret eden bakanlık personelleri, motorların yapısı ve çalışma prensibi hakkında kendisinden bilgi aldı. Motor ustasından edindikleri bilgiler doğrultusunda rapor hazırlandığı belirtildi. Tamamlanan rapor Valiliğe sunuldu.

Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Valiliğe sundukları raporla ilgili şöyle konuştu: "Bu incelemeler sonucunda motor aksamını krank mekanizması ve yanma ünitesinin özgün özellikte olduğu ve bunun seri imalat aşamasında geliştirilmesi durumunda motor veriminin benzer özellikte bulunan motorlara oranla avantajlı olabileceği düşünülüyor.

Motorun diğer aksamları ve motorun araç üzerinde yerleştirileceği yer, göz önüne alındığında boyutsal açıdan avantajlar içereceği ve bunun yanın da yerli ve milli imalatın yapılması ile birlikte ülkemizi uluslararası alanda başarı ile temsil edebilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal