Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Açıkladı : Tek Seferde 14 Gün Rapor Alınabilecek

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, tek doktorun tek seferde 10 gün verilebildiği rapor süresinin 14 güne yükseltildiğini açıkladı.

17.03.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-10:38) Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Açıkladı : Tek Seferde 14 Gün Rapor Alınabilecek

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, tek doktorun tek seferde 10 gün verilebildiği rapor süresinin 14 güne yükseltildiğini açıkladı.

Kronik hastaların, 1 Mart ve sonrasında süresi biten sağlık raporları ve reçetelerinin ikinci bir duyuruya kadar geçerli olması için karar verdiklerini hatırlatan Selçuk, kronik hastalığı sebebiyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların tekrar reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacağını dile getirdi.

Bu şekilde kronik hastaların ve yüksek risk grubunda olanların, reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına müracat etme zorunluluğu olmayacağını belirten Bakan Selçuk, bu süre içerisinde ilaç ve tıbbi malzemelerin bedelini de Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla karşılayacaklarını belirtti.

İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİNİ SGK KARŞILAYACAK

Bakan Selçuk, vatandaşların, Sağlık Bakanlığının coronavirüs riski için önerilen 14 kurala hassasiyetle uyması gerektiğinin altını çizerek, yurt dışından gelenler için 14 gün karantina süresinin ciddiyetine çekti.

Selçuk, "Yurt dışından gelen vatandaşlara, Z03.8 ve Z03.9 (hastalık şüphesi) tanıları halinde tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat, iş göremezlik raporu verilebilecek ve iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak." dedi.

Bakan Selçuk, bu şekilde tek hekim tarafından tek defada 10 gün verilebilen rapor süresinin 14'e yükseltildiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal