Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na 'Faşist' Yakıştırması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişine gönderme yaparak ''Faşist bir Genel Başkan'' dedi.

12.12.2020-10:42 - (Son Güncelleme: 12.12.2020-10:49) Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na 'Faşist' Yakıştırması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu dönem 24 Kasım'da öğretmenleri kategorize ederek‘’Hala iktidarın peşinde giden öğretmen varsa, kimse kusura bakmasın, ben ona öğretmen demem. Öğretmen, iradesini pazarlayan kişi değildir.'' diye konuşmuştu.

Geçmişi skandallarla dolu CHP, 1999 yılında başörtülü milletvekili Merve Kavakçı’yı sadece başörtülü olduğu için Meclis’ten çıkarma girişiminde bulunmuştu.

TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi ve bu skandalları vardı.

Öncellikle Kılıçdaroğlu’nun öğretmenleri siyasi anlamda kategorize etmesini sert eleştiren Bakan Varank, ardından

CHP’de bir dönem sıklıkla nükseden başörtüsü düşmanlığını hatılarttı.

Bakan Varank, Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘’Faşist bir Genel Başkan’’ yakıştırmasını yaptı.

Bakan Varank’ın dikkat çeken açıklamaları tam olarak şöyledir:

''Üretim yapmanın, istihdamın oluşturmanın ne kadar zorlu ve fedakarlık isteyen bir iş olduğundan haberiniz yok. Eğer olsaydı bizim yaptığımız gibi ülkemizde katma değer ve istihdam oluşturan yerli ya da yabancı fark etmez, her yatırımcıyı koruyup kollardınız. Ama siz türlü çarpıtmalarla “Yok şu ülke, yok bu ülke.” diyerek hem ülkenin hem Meclisin gündemini meşgul ediyor, bu ülkenin enerjisinden çalıyorsunuz. İdeolojik saiklerle sermaye düşmanlığı yapan siyasi grupların dünyanın her yerinde olduğunu görebiliriz.''

"FAŞİST BİR GENEL BAŞKAN..."
''Ama ırkına, diline, dinine, kimliğine göre sürekli sermaye faşistliği yapan bir siyasi anlayış maalesef bir tek Türkiye’de mevcut. Ama bu normal eğer ortada “Bize oy veriyorsanız öğretmensiniz ama Cumhur İttifakı’na oy veriyorsanız öğretmen değilsiniz.” diyen faşist bir genel başkan varsa bu tavır normal.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal