Bakan Soylu: Yunanistan, Göçmenleri Darp Edip Denize Attı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yunanistan sahil güvenlik birimleri bu gece 7 göçmeni darp edip eşyalarını alıp ellerini plastik kelepçelere bağlayıp can yeleği ve bot olmadan denize, ölüme attı.'' açıklamasında bulundu.

19.03.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 19.03.2021-12:30) Bakan Soylu: Yunanistan, Göçmenleri Darp Edip Denize Attı

Yunanistan'ın göçmenlere zulmü devam ediyor.

İzmir'in Çeşme ilçesinden botla Sakız Adası'na geçmek isteyen düzensiz göçmenler, bir defa daha Yunanistan Sahil Güvenlik güçlerinin insanlık dışı müdahalesi ile karşı karşıya kaldı.

Boğaz Adası bölgesinde Yunanistan aracılığıyla denize atılarak geri püskürtülen yedi sığınmacı için Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı görevlileri kolları sıvadı.

Görevliler, Boğaz Adası'nda belirlenen yedi göçmenden üçünün kurtarıldığını, birinin hastanede yaşamını yitirdğini, iki göçmenin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunan Sahil Güvenlik birimlerinin neden olduğu son trajediyi açıkladı.

İçişleri Bakanı, "Yunanistan Sahil Güvenlik birimleri, bu gece 7 göçmeni darp edip eşyalarını alıp, ellerini plastik kelepçelere bağlayıp can yeleği ve bot olmadan denize, ölüme attı." dedi.

İçişleri Bakanı, kayıp olan göçmenleri arama faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

 "19 Mart 2021 tarihinde saat 02.55’de İzmir ili Çeşme ilçesi önlerinde bir grup düzensiz göçmen olduğu ihbarının alınması üzerine olay mahalline sevk edilen Sahil Güvenlik botu tarafından denizde tespit edilen 2 düzensiz göçmen alınmış ve göçmenlerden 1’inin bilincinin kapalı olması sebebiyle derhal Çeşme Limanı’na intikal ettirilerek, 112 Acil Sağlık personeline teslim edilmiştir. Bahse konu düzensiz göçmenin hastanede hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır.

Eş zamanlı olarak olay mahalline derhal ilave 3 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edilmiş ve bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 2 kişi Boğaz adası üzerinde tespit edilerek kurtarılmış, 2 düzensiz göçmenin cansız bedeni deniz yüzeyinden alınmıştır.

Göçmenlerden alınan ilk ifadeler doğrultusunda Yunanistan unsuru tarafından ellerinin plastik kelepçeler ile kelepçelenerek darp edildikleri, eşyalarına el konulduğu, herhangi bir can salı veya lastik bot olmaksızın doğrudan denize bırakıldıkları ve toplam 7 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen 1 kişinin arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Olayla ilgili Çeşme Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturma başlatılmıştır." denildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal