Bakan Soylu: Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Sıkıntı Var

Çıktığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal izolasyon uyarılarına değindi ve "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir'de şehir çekilmiş durumda." ifadelerini kullandı.

26.03.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-12:52)

Ülkemizde coronavirüs salgınının görülmesinden sonra yetkililer hep bir ağızdan sosyal izolasyon çağrısında bulundu ve salgının önüne geçmek için vatandaşların evde kalması gerektiğini vurguladı. Bu uyarı kimileri tarafından dikkate alınırken, kimileri ise önemsemedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili olarak canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Bakan, "Sosyal izolasyona uyuluyor mu?" şeklinde gelen soruya, "Ters bir şey söyleyeceğim belki ama... Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir'de şehir çekilmiş durumda. Yapılan her işlemde atılan her adımda bu izolasyonu sağlamak ve sosyal mesafeyi ortaya koymak. Size bir şey söyleyeyim... Kamuda seyrekleştirme var, esnek çalışma var. Benim bakanlığımda böyle bir şey yok. Sağlık Bakanlığımızda da böyle bir şey yok. Full çalışıyoruz" diyerek cevap verdi.

"HAYATIN YÜZDE 80'İ DURMUŞ DURUMDA"

Konuyla ilgili olarak açıklamalarına devam eden Soylu, "Şu ana kadar sadece bizim bakanlığımız 38 genelge yayınlamış. 17'si sınırlarla alakalı. Çok üst düzey tedbirler alındı. Türkiye'de şu an hayatın yüzde 80'i durmuş durumda. Şehirler arası trafiği ölçüyoruz. Yolcu sayılarını, yolcu otobüsü sayılarını ölçüyoruz. Tüm bunların rakamları gün gün elimizde var. şu andaki rakamı söyleyeyim. Şehirler arası otobüslerdeki azalma yüzde 73. Yeni bir rakam vereceğim. Dün yüzde 65'ti. şu an yüzde 80. 4 temel noktaya bakıyoruz. Sağlık sisteminin ayakta kalması. Kamu düzeninin devam etmesi. Sosyal izolasyonun sağlanması ve tedarik zincirinin aksamaması. Bu dördünü sağlarsak sistemi ayakta tutmuş oluruz. Tedbiri yükseltiyoruz. Yeni bir durumla karşı karşıyayız. Onun için yapılması gerekenler bu 4 temel maddeyi sağlamak." dedi.

"FIRSATÇILARIN TEPESİNDEYİZ"

Salgının yayılmasıyla birlikte ortaya çıkan fırsatçılar için de değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı, "Maske üreticileri fabrikalara gittik, uyarıları yaptık. Biz ne kadar maske üreticisi varsa bunu Sağlık Bakanlığına iletmek durumundayız. Burada kimseye tolerans gösteremeyiz. Değerlendirmeleri arkadaşlarımız yapıyor. Fahiş fiyatlarla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Şu ana kadar 113 ürün tespit edildi. Vatandaşlarımız nereye bildirirlerse bildirsinler, fırsatçıların tepesindeyiz." ifadelerini kullandı.

Soylu daha sonra, "Kamuoyu ilk kez duyacak... Sadece maske üretmek değil, üretilen maskenin kumaşının da fiyatı yükselmeye başladı. İlgili firmalar ile toplantı yapıldı. Bizim arkadaşlarımız bu grubun tepesinde. Gün tedbirlere uyma günüdür." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal