Bakan Şimşek’ten vatandaşa uyarı: “Bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz."

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik haberlerin kasıtlı olarak dolaşıma sokulduğunu belirterek, vatandaşlardan bakanlıktan açıklanmayan hiçbir habere itibar etmemelerini istedi.

08.04.2024-13:50 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-13:50) Bakan Şimşek’ten vatandaşa uyarı: “Bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz."

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalarda yayılan tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik haberlerin kasıtlı olarak dolaşıma sokulduğunu belirtti. Şimşek, bu tür haberlerin amacının halk arasında endişe ve karmaşa yaratmak olduğunu vurguladı. Bakan Şimşek, vatandaşlardan, hükümet yetkilileri tarafından resmi olarak açıklanmayan herhangi bir habere itibar etmemelerini ve bu tür manipülatif içeriklere karşı dikkatli olmalarını istedi.

Hazine ve Maliye Bakanı, hükümetin ekonomik politikalarının ve gelecek planlarının net bir şekilde Orta Vadeli Program çerçevesinde belirlendiğini ve uygulanacağını ifade etti. Bu politikaların seçimlerin ardından da aynı kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Şimşek, halkın huzurunu sağlamak ve güvenli bir ortam oluşturmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Şimşek'in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz."


Vatandaşa uyarıda bulundu

Bakan Şimşek, hükümetin uygulayacağı politikaların Orta Vadeli Program'da açıkça belirtildiğini vurgulayarak, bu politikaların seçim sonrasında da aynen devam edeceğini ifade etti. Tedirginlik ve güvensizlik yaratmaya yönelik kasıtlı haberlere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Şimşek, vatandaşları resmi açıklamalar dışındaki bilgilere itibar etmemeye çağırdı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal