Bakan Şimşek’ten kritik mesaj: Enflasyonu tek haneye düşürme çabasındayız

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyonun tek haneye girmesi için çaba içerisinde olduklarını dile getirdi. İşte detaylar...

11.08.2023-11:17 - (Son Güncelleme: 11.08.2023-17:25)

Batman AK Parti İl Başkanlığını, Valiliği ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Şimşek, enflasyonun tek haneye indirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. 

Enflasyonu tek haneye düşürme çabasındayız

Haber7’nin yer verdiğine göre; Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada enflasyonun tek haneye düşürüleceğinin mesajını vererek şu değerlendirmede bulundu:

Bakan Şimşek Enflasyon Açıklaması

"Bildiğiniz gibi para politikasında rasyonelleşmeye doğru gidiyoruz. Maliye politikasında Deprem etkisi bir kerelik bir etkidir. Onun dışında kalan alanda yine Türkiye’nin bütçe dengelerini ölçütlerinde şekillendiriyoruz. Bir taraftan mali disiplini tekrar tesis ediyoruz. Bir taraftan para politikasında enflasyonu tek haneye düşürecek bir çaba içerisine girmiş bulunmaktayız.

1923-2002 arası ortalama büyümeye oranla son 20 yıldaki büyüme oranını karşılaştırdığınızda bir puan daha yukarıdayız. Çünkü uzun bir süre enflasyonu tek hanede tutabildik"

Fark daha hızlı kapanacak

"Eğer biz fiyat istikrarını sağlayabilirsek -ki bu konuda kararlıyız- büyümemizi yukarıya çekebiliriz. Bu, Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle arasındaki farkı daha hızlı kapatmasını sağlayacak"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal