Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: "Artışa gitmiyoruz!"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, gıdadaki KDV istismarını önlemek için başlattığı çalışma, sosyal medyada ''Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geldi'' şeklinde yorumlanmasının ardından Bakan Şimşek'ten konuyla ilgili açıklama geldi. İşte detaylar...

16.04.2024-21:08 - (Son Güncelleme: 16.04.2024-21:08)

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıdadaki KDV istismarının önüne geçmek ve bu konudaki tereddütleri gidermek için taslak hazırlamasının ardından sosyal medyadan da KDV’ye zam geldiği hakkında da yorumlar gelmeye başladı. Bakan Şimşek’ten ise konu hakkında cevap geldi.

“Artış yapmadık”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X'teki sosyal medya hesabından zam iddiasını yalanlayarak, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek

Fatura kesiminde usulsüzlükler tespit edildi

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV oranı yüzde 10 olan yeme içme sektöründe bazı lokantaların yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV oranında fatura kestiğini tespit etmişti. Bazı marketler temizlik malzemesi sattıkları halde gıda malzemesi satmış gibi göstererek yüzde 20 KDV yerine yüzde 1 KDV hesapladığı belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığının düzenlemesiyle lokanta, kafe ve pastane gibi işletmeler sattıkları tüm yiyecek ve içecekler için KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplayacak.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal