Bakan Şimşek’ten enflasyon mesajı: Mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ağustos ayının enflasyon rakamlarının belli olması sonrası bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Sonuçta sabretmemize deyecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız." dedi.

04.09.2023-11:18 - (Son Güncelleme: 04.09.2023-17:18) Bakan Şimşek’ten enflasyon mesajı: Mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Verilere göre, enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 9,09 artarken yıllık bazda yüzde 58,94 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ağustos ayının enflasyon rakamlarının belli olması sonrası bir açıklamada bulundu. 

Bakan Şimşek enflasyon

Mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz

İnternethaber’e göre Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize deyecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal