Bakan Şimşek’ten cari açık mesajı: Yıl sonunda tekrar düşüş bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamalarında “Yılsonunda cari açık belirgin şekilde Orta Vadeli Program (OVP) hedefinden düşük gerçekleşecek” dedi.

30.05.2024-12:19 - (Son Güncelleme: 30.05.2024-12:37) Bakan Şimşek’ten cari açık mesajı: Yıl sonunda tekrar düşüş bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, takvim etkileriyle nisanda yıllık dış ticaret açığının geçici olarak arttığının altını çizerek, "Mayısta yıllık dış ticaret açığı ve cari açıkta tekrar düşüş bekliyoruz." ifadesini kaydetti.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından nisan ayı dış ticaret istatistiklerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Yıl sonunda düşecek 

Takvim etkileriyle birlikte nisanda yıllık dış ticaret açığının geçici olarak arttığını belirten Şimşek, bu durumun cari açığa da yansıyacağını ifade etti.

Şimşek, "Mayısta yıllık dış ticaret açığı ve cari açıkta tekrar düşüş bekliyoruz. Geçici etkiler kaynaklı yılın kalanında sınırlı dalgalanmalar olsa da ikinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,5 gerçekleşmesini öngörüyoruz. Yıl sonunda cari açık, belirgin şekilde Orta Vadeli Program hedefinden düşük gerçekleşecek." değerlendirmelerinde bulundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal