Bakan Pekcan'dan Esnafa Müjde!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, pandemi sürecinde zarar gören esnafa verilecek hibe desteği ile ilgili gelişmeleri paylaştı.

11.02.2021-19:10 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-19:01) Bakan Pekcan'dan Esnafa Müjde!

Bakan Pekcan, bugün Şanlıurfa Valiliği'ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, kentte esnaf ve sanatkarlar, sanayiciler ve oda temsilcileriyle bir araya geleceklerini, ilgili tüm kesimlerin taleplerini dinleyeceklerini ifade ederek, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı ve kira desteklerine ilişkin şu ana kadar 1 milyon 400 binin üzerinde başvurunun onaylandığını açıkladı.

Bütün dünyanın salgında hem sağlık hem de ekonomik anlamda çok etkilendiğini belirten Ticaret Bakanı, iş insanlarının, esnafın da bundan fazlasıyla etkilendiğini ancak Türkiye'nin hem sağlık alanında hem de ekonomik alanda diğer ülkelerden pozitif ayrıştığını söyledi.

'1 MİLYON 400 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU ONAYLANDI'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere yönelik 3 ay süreyle 1000 lira gelir kaybı desteği, büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde 500 lira kira desteği ödemelerinin başladığını açıklamasının ardından, 'Gelir kaybı ve kira destekleri için şu ana kadar 1 milyon 400 binin üzerinde başvurunun onaylandığını ifade etti.

'EN KISA ZAMANDA ÖDEMELERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

'Bakan Pekcan, esnafın ciro kaybına yönelik yaptığı açıklamada, Geçtiğimiz haftalarda yine Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere özellikle pandemi döneminde en çok etkilenen kafe ve restoranlara yönelik, ciroları 3 milyon lira ve altı olan işletmelere yönelik 2020 yılında 2019’a nazaran yüzde 50 ve üzerinde ciro kaybı olan işletmelerin ciro kayıplarının yüzde 3’ü oranında kendilerine destek verilecek. Bu da minimum 2 bin lira maksimum 40 bin lira olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bu yönde çalışmaları tamamlandı. Çoğu işletmenin 40 bin lira destek alacağını öngörüyoruz. İnşallah en kısa zamanda ödemeleri gerçekleştireceğiz.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal