Bakan Pakdemirli: Türkiye'nin Tarım ve Gıda Potansiyeli Büyük

Bakan Pakdemirli, Türk iş adamlarına yönelik, "Türkiye'nin halen harekete geçmeyi bekleyen çok büyük bir potansiyeli var. Siz de bu durumda köprü olmaya aday iş adamlarısınız." dedi.

20.01.2020-08:57 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-08:45)  Bakan Pakdemirli: Türkiye'nin Tarım ve Gıda Potansiyeli Büyük

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Almanya'nın Düsseldorf şehrindeki Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu resmi konutunda, Avrupa'da tarım ve gıda konusunda çalışmalarda bulunan Türk iş adamlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
Pakdemirli, Türk iş adamlarına yönelik, "Türkiye'nin halen harekete geçmeyi bekleyen çok büyük bir potansiyeli var. Siz de bu durumda köprü olmaya aday iş adamlarısınız. Türkiye'nin 2 bin 500'den fazla coğrafi işaretli olmaya aday potansiyel gıda ürünü var. Bunun anlamı, binlerce ürünü çok daha fazla katma değer ekleyerek, anlam ve hikaye yükleyerek satma imkanımız olabilir. Kars'ın kaşarından tutun Türkiye coğrafyasında belki 500'den fazla peynirimiz var ve bunların hepsini artık dünyaya tanıtmamız lazım. Burada yapılabilecek çok şey var. Biz devlet olarak her zaman yanınızdayız." diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupa'da tarımsal hasılada ilk, dünyada ise yedinci olduğunu bildiren Pakdemirli, şunları söyledi:
"Yani genel itibarıyla baktığınız zaman Türkiye başarılı bir ülke. Halbuki arazilerimiz Avrupa'ya oranla çok daha ufak, hala yüzde yüz iyi planlama yapıyoruz diyemiyoruz, örgütlenme konusunda Avrupa'nın birçok ülkesinden daha gerideyiz. Yani bizim de eksiklerimiz olmasına rağmen şu an Türkiye iyi bir performans gösteriyor ama bu performansı daha iyiye götürmek mümkün. Bir yandan daha fazla satıp bir yandan da parasal anlamda daha çok gelir getirecek duruma getirmemiz lazım diye düşünüyorum."
"GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALARDAN ARİ BİR ÜLKEYİZ"

Dünyada Türk ürünlerine çok daha çok ödeme yapmaya hazır piyasaların olduğunu vurgulayan Pakdemirli, şöyle konuştu: "Türkiye'nin şöyle bir avantajı var. Türkiye GDO'lu bir pazar değil, genetiği değiştirilmiş organizmalardan ari bir ülkeyiz. Türkiye'de GDO'lu ürünler üretilmemekte ve tamamen sağlıklı ürünler üretilmekte. Bunun faydasını Türkiye yeterince görebiliyor mu? Hayır göremiyor. Bir diğer alan daha helal gıdayla ilgili ne yazık ki istediğimiz yerde değiliz. Helal gıdayla ilgili biraz daha çalışırsak, Türkiye'nin Müslüman dünyadaki helal gıdayı da domine etme şansı olabilir diye düşünüyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal