Bakan Özer’den okulların durumu ile ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Özer sınav tarihinin değişmesi durumunda sınav tarihleri için karar vereceklerini belirtti. 'Eğitim öğretimin devam etmesi için ne ihtiyacımız varsa yapacağız' diyen Bakan Özer, depremden etkilenen 10 ilde okulların açılma tarhının 1 Mart’tan ileri bir tarihte olabileceğini belirtti.

13.02.2023-17:15 - (Son Güncelleme: 13.02.2023-17:55) Bakan Özer’den okulların durumu ile ilgili açıklama

Bakan Özer, depremden sonra okulların durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 1 Mart’a dek ara verildiğini anımsatan Özer, "1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. İl bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız" dedi.

"1 Mart’ta başlayacak demiyoruz"

Malatya'dan CNN Türk canlı yayınına bağlanan Bakan Özer , “10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Burada da biz Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız. 1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz.” İfadelerini kullandı.

MEB tüm imkânlarıyla sahada

MEB tüm imkanlarıyla öğretmenlerinin yanında

Hasarımız diğer binalara göre çok az. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız diyen Özer, “Bölgedeki öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili süreçleri bu hafta içinde başlatacağız. Yakınlarını kaybeden öğretmenlerimiz var, hepsi idari izinde. MEB'in tüm imkanları öğretmenlerimizin yanında. İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmenler de atayacağız. Eğitim ve öğretimle ilgili neye ihtiyaç varsa atama yoluyla görevlendirme yoluyla çözeceğiz.” dedi.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal