Bakan Nebati’den dikkat çeken açıklama: İndirim çağrısında bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklamada enflasyonu kademeli olarak düşürülmesini söyledi ve bu konuda marketlere düşen görev ise indirim yapmasıdır dedi. Bakan Nebati, EYT düzenlemesi ile ilgili “Maliyetini hesapladık, kasayı çok güçlü tuttuk” açıklamasında bulundu.

25.01.2023-14:10 - (Son Güncelleme: 25.01.2023-17:54) Bakan Nebati’den dikkat çeken açıklama: İndirim çağrısında bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı. Nebati, enflasyon üretim, yatırım ve istihdam artışının kötü etkileyecek şekilde kesin düşürülmesi yerine kademeli olarak gerilemesinin sağlanacağının belirtti.

Milliyet’te yer alan habere göre, Aralık ayında enflasyon artışındaki hızın düştüğüne dikkati çeken Nebati marketlere ise indirim çağrısında bulundu. Bakan Nebati, "Marketlerde gıda fiyatlarını bir kısmı sabitliyor, bir kısmı indirim yapıyor, bir kısmı belli sürelerle ilgili teminatlar vermeye başladı. Giyim, ayakkabı sektöründe indirimler başladı. İndirimlerin devamını bekliyoruz." İfadelerini kullandı.

İndirimlere devam etmesi bekleniyor

Bütçeyi EYT'ye göre ayarladık

Bakan Nebati, EYT konusunda da hazinenin gerekli hazırlıkları yaptığını ifade etti:

"Maliyetini hesapladık, bütçemizi ona göre ayarladık. Kasayı çok güçlü tuttuk. Vatandaş net olarak bilsin, paramız hazır. Prosedürün tamamlandığı gün hesaplarına girer" açıklamasında bulundu.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal