Bakan Nebati tarih verdi: Vatandaşlarımız bütün imkanlardan faydalanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT’den sonra kıdem tazminatı alacak olan emekliler için işverene sağlanacak olan KGF’nin detaylarından bahsetti. Paket içerisinde konut ve EYT kredisinin olduğuna dikkat çeken Bakan Nebati, “Ocak ayından itibaren KGF'deki bütün imkanlardan vatandaşlarımız yararlanacak” dedi.

23.12.2022-09:22 - (Son Güncelleme: 23.12.2022-17:34)

İzmir İktisat Kongresi’nin geçtiğimiz günlerde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplantının sonrasında kendisine gelen sorulara yanıt verdi. EYT’den sonra kıdem tazminatı alacak olan emekliler için işverene sağlanacak olan Kredi Garanti Fonu (KGF) destekleri için tarihin netleştiğini müjdeleyen Bakan Nebati, “Ocak ayından itibaren KGF'deki bütün imkanlardan vatandaşlarımız yararlanacak” dedi.

Dar ve orta gelirliyi rahatlatacağız

KGF paketiyle desteklenecek EYT ve gayrimenkul piyasasına ilişkin düzenlemelere ilişkin de değerlendirmede bulunan Nebati, "Özel kesimin, emekli olacakların kıdem tazminatlarının ödenmesinde finansmanını sağlamak için destek vereceğiz. Gayrimenkul piyasasında gerek gayrimenkulde gerekse arazi arz üretiminde ve inşaat yapımında hem üreticilere hem de tüketicilere yönelik ciddi bir paketin ayrıntılarını paylaşacağız. İyi bir 'mortgage' diyebiliriz. Çok özgün bir model olacak. Özellikle de orta ve alt gelirli kesimlerin çok rahat bir şekilde konuta ulaşabileceği bir çalışmamız var" dedi.

Bakan Nebati KGF Açıklaması

Vakit daraldı

Kayıt dışıyla mücadele konusunda da adımlar atmaya devam ettiklerini belirten Nebati, şunları söyledi:"Gelir İdaresi Başkanlığımızın yaklaşık 1.5 milyar liralık teknolojik altyapısını yenileyecek adımlar atıyoruz. Kayıt dışıyla hayatını idame ettiren tüm kesimlere sesleneyim, 'az vaktiniz kaldı.'' 

Suudi yatırımcılara davet

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Bakan Nebati "Türk finansal piyasalarına yatırım yapan uluslararası yatırımcılar gibi, Suudi yatırımcıları da piyasalarımızdaki fırsatlardan yararlanmaya davet ediyorum" çağrısı yaptı.

Bakan Nebati KGF Açıklaması-1

Tamamının verileri elimizde

Nebati, son 3 ayda gayrimenkul piyasasını mercek altına aldıklarını anımsatarak şunları söyledi: "Herhangi bir spekülatif veya manipülatif işlem yapan olursa tamamının bilgileri, kayıtları takibimizde, çok sıkı bir şekilde takip ettik. 2020'deki KGF'de kullandırdığımız paraların bir kısmı dövize gitmişti. Şimdi KGF paketimiz fatura merkezli oluyor. Bir önceki konut kredimizde de gayrimenkullerin bir anda fiyatların yükseldiği bir dönem yaşadık, 105 bin civarında mükellefi inceledik, gereğini de yaptık. Şu anda verileri elimizde hazır olan yerlerde herhangi bir operasyona meyli olacak kim varsa açık söyleyeyim, tamamının verileri elimizde. Operasyona operasyonla karşılığını veririz." (Kaynak: Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal