Bakan Nebati resmen açıkladı: EYT’de ilk maaşın alınacağı tarih belli oldu

Milyonların merak ettiği EYT’de ilk maaşın ne zaman verileceği sorusu hakkında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız." dedi.

15.01.2023-09:39 - (Son Güncelleme: 15.01.2023-14:53) Bakan Nebati resmen açıkladı: EYT’de ilk maaşın alınacağı tarih belli oldu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ne zaman yürürlüğe gireceği sorusu dışında en çok merak edilen konu EYT’de ilk maaşın ne zaman yatacağı sorusu oldu. Hükümetin Aralık ayında geleceğini açıkladığı EYT düzenlemesinin halen gelmemesi ve siyasilerin net bir tarih belirtmemesi kafaları karıştırırken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den konu hakkında önemli bir açıklama geldi. Bakan Nebati, "Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız." diye konuştu.

EYT ilk maaş tarihi belli oldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, cuma günü "bizden tarih beklemeyin" diyerek EYT'lilerin kafasını karıştırdı. Hemen arkasından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na ay sonunda gelebilecek" diye konuştu. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bakan Bilgin'i teyit etti.

EYT İlk Maaşlar Ne Zaman Yatacak

Yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a konuşan Nebati, "Cumhurbaşkanı’mızın bu konudaki duruşu belliydi. Biz EYT ile ilgili tedbirimizi aldık. Hazırlandık. Biz hazırlıklıyız. Süreç tamamen kendi mecrasında yürüyor. Yasa çıktıktan sonra Çalışma Bakanlığı tarafından tamamlanması gerekiyor. Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal