Bakan Nebati: Deprem bölgesindeki çiftçilere 3.4 milyar lira destek sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, 3,4 milyar liralık destek ödemesinin deprem bölgesinde bulunan çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını belirtti.

27.02.2023-17:15 - (Son Güncelleme: 27.02.2023-17:52) Bakan Nebati: Deprem bölgesindeki çiftçilere 3.4 milyar lira destek sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirişsen basın toplantısında deprem bölgesinde çiftçilere yapılan desteklere dair açıklamalarda bulundu.

Akaşm'da yer alan haberde, Bakan Nebati, deprem bölgesindeki çiftçilere yönelik yapılan destekler için “Uygulamaya aldığımız desteklerle, depremden zarar gören esnafımızın ve çiftçimizin yanında olmaya devam ediyoruz. 250 milyar liralık kredi hacmine sahip KGF paketlerinde 100 milyar lira artışa giderek toplam kredi hacmini 350 milyar liraya çıkardık.” İfadelerini kullandı.

Deprem bölgesindeki çiftçilere destek ödeneği

3,4 milyar TL'lik destek

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ödenek hususunda bazı koşulların karşılamaması durumunda kolaylaştırma yapılacağını ”OHAL ilan edilen illerimizde Kısa Çalışma Ödeneği şartlarını sağlayamayan vatandaşlarımıza nakdi ücret desteği verilecektir. Ayrıca OHAL süresince istihdamın korunması için iş akdi fesih yasağı getirilmiştir.” İfadeleriyle dile getirdi. 


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal