Bakan Muş açıkladı: Asgari ücrette dikkat çeken kriterler

Asgari ücret zammı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini ifade etti.

09.12.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 09.12.2022-17:33)

Bir televizyon programına katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, milyonlarca insanın merakla beklediği 2023 asgari ücret zammı başta olmak üzere e-ticaret yasası ve zincir marketler ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Çalışanlar enflasyona ezdirilmemeli

Bakan Muş, aralık ayının gelmesi ile beraber görüşmelerin başladığı asgari ücretle ilgili "Çalışanı enflasyona ezdirmemek gerekli. İşçinin alım gücü azalırsa motivasyonu düşer. Sendikaları hükmet dinliyor. (İşçi ve işveren) İkisi arasında bir yol bulacağız. İşçinin alımı gücü ile işverenin gücü gözetilecek" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Bakan Muş Asgari Ücret

Gıda erişim sorunu tüm dünyada artıyor

"Gıdaya erişimde tüm dünya ciddi sorunlar yaşamakta. Bütün dünya enflasyon ile mücadele etmekte. Fiyat artışı tüm dünyada oldu. Küresel çapta yaşanan sorunlar enflasyonu tırmandırdı. Türkiye gıda arz güvenliğinde sağlıklı bir ülke. Tahıl koridorunun açılması MTI fiyatlarını azalttı.

Marketlere veri takibi gelecek

Marketlerdeki verileri takip edeceğiz. 200 ve üzeri marketlerde fiyatlandırma konusunda takip sistemi kurulacak. Gelen verileri de kamuoyu ile paylaşacağız. Zincir marketleri daha rahata takip etmekteyiz. Tedarikçiler üzerinden zam yapmak istiyorlar.

Adımlarımızı hukuk içinde yapmaktayız

Kanun mevzuat ne gerektiriyorsa uygulanmaktadır. Piyasanın bir dengesi var. Buna dikkat ediyoruz. Tüm adımları hukuk içinde atıyoruz. Kuralları eşit şekilde uyguluyoruz. Türkiye bütün zor zamanlarında bundan taviz vermedi. Bu yüzden yatırım çekiyoruz.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal