Bakan Murat Kurum, ucuz konut projesini duyurdu! Ödeme kolaylığı ile ev sahibi olanların sayısı artışa geçti

Son dakika haberi ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü. Son günlerde artan ev fiyatları vatandaşı endişelendirirken müjde Bakan Murat Kurum'dan geldi. Ucuz konutlar için açıklama yapan Kurum, aidat öder gibi ev sahibi olma imkanı sunuyor. Ucuz konut projesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama bekleniyor.

01.06.2022-13:10 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-13:10) Bakan Murat Kurum, ucuz konut projesini duyurdu! Ödeme kolaylığı ile ev sahibi olanların sayısı artışa geçti

Kısa sürede yükselişe geçen ev fiyatlarının düşmesi beklenirken ev sahibi olmak isteyenlere büyü fırsat geldi. Aidat öder gibi taksit ödeme imkanı verilirken milyonlarca vatandaşın ev sahibi olması mümkün olacak. 81 ilde geçerli olan TOKİ ucuz konut projesi için hazırlıklar başladı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kimlerin bu projeden yararlanabileceğini ve şartlarını araştırmaya başladı. TOKİ ucuz konut projesi hakkında detaylar haberin devamında

Maliyetlerde yüzde 60 destek

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hazine arazilerinde kendi evini yapmak isteyen vatandaşlar için masaya yatırılan konu üzerinde 2 aydır çalışmaların devam ettiğini belirtti. İllerin cephelerinde yer alan arazilerin ev sahibi olmak isteyenler için inşaata çevrileceği ve yapılan evlerin uygun ücretlere satışının gerçekleşeceği duyuruldu. Arazilerin alınmasıyla evlerin yapımında %50-60 oranında destek görülmüş olacaktır.

TOKİ ucuz ev projesi

Noter huzurunda kura

Özellikle konut fiyatlarının çok arttığı şehirlere öncelik verilerek yapılacak olan projeden yararlanmak isteyen vatandaşların yerine getirmesi gereken şartları belli oldu. Başvuru talepleri belirlenen sayı üzerinden alınırken sosyal konut projelerinde olduğu gibi bu projede de noter huzurunda kura çekimleri gerçekleşecektir. Vatandaşların verdikleri arsalar işe evlerin sayısında çoğalma olacaktır.

Ev ilanları Maliye'ye bildirilecek

Kiralık evlerin fahiş fiyatlarını kontrol altına alan Hazine ve Maliye Bakanlığı bu sürecin ilk aşamasını başlattı. Ev ilanlarının sorumluluklarında artış oldu. Ev ilanlarının koyulduğu platformlar fiyattan yükümlü tutulacaktır. İnternette yer alan kira ilanlar ve satılın ev fiyatları Gelir İdaresi Başkanlığı'na her ay bildirimi yapılacak. İlanın bildirimi yapılırken evi koyan kişinin ismi, soy ismi, TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası, iş yeri adresi unvanı gibi bilgiler de gerekmektedir.

TOKİ ucuz ev projesi

Fahiş artışa ceza

Hükümetin ele aldığı kira fiyatlarında yeni düzenlemeler boy göstermeye başladı. Bakan Murat Kurum ise yakından ilgilendiği fahiş artışları hakkında cezaları belirleyen taraf oldu. Her ay açıklanan TÜFE üzerinden belirlenen zam oranından fazla bir yükseliş yapılmasıyla kişilere cezai yaptırımlar uygulanacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal