Bakan Mehmet Muş Sosyal Medya Hesabından Duyurdu: Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Kuruldu

Hizmet ihracatını daha da artırmak için Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü'nün kurulduğunu Bakan Mehmet Muş, sosyal medya hesabından duyurdu.

07.07.2021-18:08 - (Son Güncelleme: 07.07.2021-18:08) Bakan Mehmet Muş Sosyal Medya Hesabından Duyurdu: Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Kuruldu

Ticaret Bakanlığı tarafınca, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü kurulmasına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

TANITIM ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

Genel Müdürlük, ülke hizmet ihracatına dair algının daha da güçlendirilmesi ve pazarların çeşitlendirilmesi amacı ile her türlü tanıtım etkinlikleri gerçekleştirecek.

Genel müdürlük, hizmet sektörlerinin dış ticaret yaklaşımı ile ele alınması, desteklenmesi ve küresel çapta söz sahibi olan markaların oluşturulması hedefi ile devlet yardımı programlarını hazırlayacak ve uygulayacağı belirtildi.

HİZMET SEKTÖRLERİNE BÜTÜNCÜL BİR BAKIŞ AÇISI İLE YAKLAŞILACAK

İmzalanan karara göre, Türkiye'nin rekabet avantajına sahip olduğu hizmet sektörlerini bütüncül bir bakış açısı ile ele alınarak, bu alanda dış ticaret yaklaşımı ile beraber çalışmalar yapmak üzere Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü kuruldu.

Uluslararası ticarete konu hizmet sektörlerinin ülke yararına geliştirilmesi ve desteklenmesi, bu alanda oluşturulan politikalarına dair tüm kurum ve kuruluşları koordine ederek uygulanmasından sorumlu olan genel müdürlük, aynı zamanda yurt dışında kurulacak lojistik merkezleri ile yurt dışındaki yatırımların izlenmesi ve yönlendirilmesi konularında da çalışmaları gerçekleştirecek.

BAKAN MEHMET MUŞ TWİTTER'DAN DUYURDU

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi: ''Hizmet ihracatımızı daha da artırmak ve uluslararası hizmet ticareti konularını bütüncül bir yaklaşımla ele almak amacıyla Bakanlığımız bünyesinde Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğünü kurduk. Ülkemiz ve bakanlığımız için hayırlı olsun.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal