Bakan Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı: Evde Bakım Yardımı paraları hesaplara geçiyor

Bakanlıktan açıklama geldi. Bakan Göktaş, evde bakım yardımı ödemelerinin başladığını belirterek detayları açıkladı.

12.07.2023-12:15 - (Son Güncelleme: 12.07.2023-12:21) Bakan Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı: Evde Bakım Yardımı paraları hesaplara geçiyor

Binlerce kişinin yararlandığı evde bakım yardımı paraları hesaplara yatmaya başladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin bugün hesaplara geçtiğini belirterek detayları açıkladı.

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

AA’da yer alan habere göre;  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğini hatırlattı. Göktaş yaptığı açıklamada,  “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 440 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 567 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğimizi vurgulayarak, ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırılacak.

Evde bakım yardım paraları ne zaman ödeniyor?

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal