Bakan Kurum'dan Sosyal Konut Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, alt kazanç grubu vatandaşlar ev sahibi olana kadar sosyal konut projelerinin süreceğini bildirdi.

18.07.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-16:37) Bakan Kurum'dan Sosyal Konut Açıklaması

Kurum, Kilis Valiliğinde yapılan İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilere, Kilis'in problemlerini görüşmek için şehre gittiğini söyledi.

Toplantıda Kilis'in geleceği adına için oldukça önemli kararlar verdiklerini ifade eden Bakan Kurum, 'Bu kararlar inşallah Kilis'in 2023'e, 2053'e ve 2071'e giden yolda marka şehir olmasına vesile olacak. Güçlü Türkiye'nin, güçlü şehirlerden geçtiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz projeler, Kilis'i güçlü kılacak.' şeklinde konuştu.

Şehirde nüfus artışı nedeniyle okul gereksinimi olduğunu, bunu da Tekel Suma Fabrikası olarak bilinen araziyi, hazinenin mülküne alarak, okul yapımı için kaynak temin edeceklerini belirten Kurum, 'İnşallah en kısa zamanda 12 okulu yaparak eğitimle ilgili sorunu çözecek önemli adımları atmış olacağız.' diye konuştu.

Kurum, Kilis'in neredeyse 100 köyü olduğunu ve yıpranan yollar ile foseptik problemlerinin de çözüme ulaşması için kaynak oluşturulacağını belirtti.

Kilis'e kimlik kazandıracak tarihi eserleri gün yüzüne çıkaracak meydan düzenleme çalışması yapılacağını belirten Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

'Dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Bu anlamda riskli binaların kentsel dönüşümle yenilenmesi, meydanın daha genişletilmesi ve meydana bakan binaların cephelerinin sağlıklaştırılması sağlanacak. Tüm bu alanları Kilis'in tarihine, sahabeler şehrine yakışacak şekilde ihyasını, inşasını belediyemizle birlikte yürüteceğiz. Bu, hem kentsel dönüşüm hem de deprem dönüşümü olacak ve şehrimize önemli bir eseri kazandırmış olacağız.'

Kurum, 81 şehre 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle hareket ettiklerini anımsatarak, şimdiye dek 212 millet bahçesinin projelendirildiğini, Kilis'e de sahabelerin hatırasının yaşatılacağı ve biyolojik göletin yer aldığı 101 bin metrekare modern bir yeşil alana sahip millet bahçesi kazandıracaklarını bildirdi.

Sosyal konuk projelerinin yapıldığını belirten Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

'Hem 50 bin hem 100 bin sosyal konut projelerimiz var. 1 milyon 800 bin vatandaşımız bu konutlara başvurdular. Alt gelir grubu vatandaşlarımız ev sahibi olana denk bu projemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu çerçevede Kilis'e 735 konutun yapımına hızlı bir şekilde başlayıp, vatandaşlarımızı sağlam güvenli konutlarda oturmasını sağlayacağız.'

Bakan Kurum, sonrasında beraberindeki Vali Recep Soytürk, AK Parti milletvekilleri Ahmet Salih Dal, Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti İl Başkanı Mehmet Murat Karataş ve başka alakalılara şehre yapılması tasarlanan millet bahçesi, tescilli yerler ile toplu konut projesi için tavsiye edilecek alanda incelemeler yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal