Bakan Kurum rakamları açıkladı: Konutlara başvuran sayısı 8 milyon sınırına dayandı

İlk temellerinin bugün atıldığı İlk Evim, İlk İşyerim Projesi hakkında önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutlara başvuran kişi sayısının 8 milyon sınırına dayandığı belirtti. Bakan Kurum açıklamasında, ‘’Bugün duygularımızın zirve yaptığı bir gün. Milletimiz yıllar yılı gecekondulara mahkum edildi." sözlerine de yer verdi.

25.10.2022-16:24 - (Son Güncelleme: 25.10.2022-17:50)

Tarihin en büyük sosyal konut projesinde büyük gün geldi ve ilk temeller atıldı. Temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘’İlk Evim İlk İş Yerim’’ projesi hakkında önemli ifadeler kullandı. Bakan Kurum, konutlara başvuran kişi sayısının 8 milyon sınırına dayandığı belirtti ve devamında ‘’Bugün duygularımızın zirve yaptığı bir gün. Milletimiz yıllar yılı gecekondulara mahkum edildi."  sözlerine de yer verdi.

Bakan Kurum Ankara’da konuştu

‘’Bakan Murat Kurum’un Ankara’daki törende yaptığı konuşmanın öne çıkanları şu şekilde:

Cumhuriyet tarihimizin en büyük Sosyal Konut projesinden buradan temellerini atacağımız 17 ilimize 85 milyon aziz milletimize selamlarımızı, hürmetlerimizi gönderiyoruz.

Bundan tam 40 gün önce Cumhurbaşkanımız milletimize yüz binlerce yeni yuva ve iş yerinin yapılacağının müjdesini verdiler. Bugün de ilk evim ilk iş yerim kapsamında 17 ilimizde aynı anda tam 5615 yeni yuvamızın temellerini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün sizler tüm dünyaya devletimizle milletimizin birlikte nasıl bir istikbale yürüdüğünü görüyorsunuz.’’

Bakan Kurum Ankara Tören

Milletimizin gönlüne talibiz

‘’Türkiye Yüzyılı'nın hangi müjdelere sahne olacağını gösteriyorsunuz. 8 milyona yakın başvuruyla devletine güvenen ve bu kutlu yolda bizi her daim destekleyen 85 milyon kardeşimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Biz sizlere sevdalıyız, milletimize aşığız, dualarına talibiz. Milletimizin gönlüne talibiz.

Bugün duygularımızın zirve yaptığı bir gün. Bu ülkede milletimiz yıllar yılı gecekondulara mahkum edildi. Dede, nine, anne, babalarımız benim de yuvam olsaydı diye hayal kurdular.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal