Bakan Kurum müjdeyi verdi: ‘Yılsonu itibariyle Cedit Mahallesi’ne 800 tane konutumuzu kazandıracağız’

Kocaeli Toplu Açılış Törenine katılan Bakan Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, yıl sonuna kadar 800 konut yapılacağının müjdesini verdi. İşte detaylar…

07.08.2022-10:50 - (Son Güncelleme: 07.08.2022-10:50) Bakan Kurum müjdeyi verdi: ‘Yılsonu itibariyle Cedit Mahallesi’ne 800 tane konutumuzu kazandıracağız’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kocaeli’de düzenlenen törene katıldı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Murat Kurum, bölge halkına müjde vererek  Kocaeli’de toplam yatırım bedeli 8 milyar 550 milyon lira olan 245 eserin açılışlarını yapacaklarını belirtti.

Güçlü şehirlerimizi inşa etmeye devam ediyoruz 

Bugüne  kadar sadece vatan aşkı ile hizmet verdiklerini dile getiren Bakan Kurum, Kocaeli’nde de büyük projelerin yapım aşamasında olduğunun altını çizerek,  “Burada; Büyükşehir Belediyemizle, 12 ilçe belediyemizle, Bakanlığımızla, TOKİ’mizle, İller Bankamızla dev yatırımlar kazandırmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Yılsonu itibariyle Cedit Mahallesi’ne 800 tane konutumuzu kazandıracağız”

Kentsel dönüşüm çalışmalarına Türkiye’nin her yerinde devam ettiklerini ifade eden Kurum, Kocaeli’ndeki vatandaşların kentsel dönüşüm projelerinin de çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek,  “İnşallah bu yılsonu itibariyle inşaatlarımız hızlı bir şekilde başlayacak ve Cedit Mahallesi’ne 800 tane konutumuzu kazandıracağız.” dedi.

“Körfezdeki dip çamuru temizliğini bu yıl içerisinde başlatıyoruz”

Vatandaşların mağdur olduğu Kocaeli’nde bulunan Körfez kirliliği hakkında, Başkan Erdoğan’ında talimatı ile temizlik çalışmalarının başladığına değinen Kurum, bu yıl içinde temizlik çalışmalarının tamamlanacağını belirtti. 

“Kömürcüler OSB’yi kapatıyoruz. Artık Kocaeli’nin, Dilovası’nın havasını kirletmeyecek.”

Kocaeli’nde çalışmaların devam ettiğini ve hali hazırda bulunan üçüncü projenin müjdesini veren Kurum,“Yine Kocaeli’miz için üçüncü önemli bir proje, Dilova’mız var, bizim gözümüz gibi baktığımız Dilova’mız. Ve bu Dilovası’nda vatandaşlarımızı daha iyi şartlarda yaşatmak için Belediyemiz birlikte yine örnek bir proje yapıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte buradaki Kömürcüler OSB’yi kapatıyoruz, nevi değişikliği yapıyoruz ve burası Yeşil OSB’ye dönüyor. Artık Kocaeli’nin, Dilovası’nın havasını kirletmeyecek. Çok daha güzel bir Dilovası’nı hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bugün 7 ilçemizde 301 milyon lira yatırım bedeliyle yatığımız 12 projemizin açılışlarını gerçekleştiriyoruz”

Her daim ülkemize hizmet etmek için çalıştıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, “Biz Kocaeli’mize, sizlere aşığız, sevdalıyız, çünkü biz Kocaeli’ni çok seviyoruz. Çünkü Kocaeli’mizdeki kardeşlerimiz sanayisiyle, üretimiyle, lojistiğiyle elini taşın altına koyuyor, ülkemizi kalkındırıyor, memleketimizi kalkındırıyor, ekonomimizi güçlendiriyor, istihdamımızı artırıyor. Biz de sizlere söz veriyoruz, Kocaeli’mizi, Kocaeli’mizdeki güzel kardeşlerimizi her zaman hizmetlerimizle daha güzel bir şehir yapmak için çalışacağız, bundan sonra da Kocaeli’mizi daha üst noktalara inşallah çıkaracağız.

Sosyal konutlarımızı başlatıyoruz. Kıymetli hemşehrilerim, Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladılar, inşallah eylül ayında, Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesini Kocaeli’mizde de başlatıyoruz. Sosyal konutlarımız Kocaeli’mize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal