Bakan Kurum müjdeyi verdi: İstanbul iki yeni uydu kent kurulacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, megakent İstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası'nda kurulacak uydu kentler planladıklarını duyurdu.

11.04.2023-12:04 - (Son Güncelleme: 11.04.2023-14:04)

İstanbul’daki 1.5 milyon riskli yapının 500 bini olduğu yerde dönüştürülecek. 500 bin konut için Anadolu ve Avrupa Yakası’nda uydu kentler planlanıyor. Yeni kurulacak uydu kentler için 22 Nisan’da temel atma töreni düzenlenecek.

Akşam’da yer alan habere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında gündeme yönelik soruları yanıtladı.

Bakan Kurum müjdeyi

Buradaki konuşmasında İstanbul'a ilave bir nüfus getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Kurum, "İstanbul'u, hizmet, finans, kültür ve sanatın şehri haline getirmek zorundayız. Kısmi sanayi de olacak ama bacalı sanayi değil teknolojik. Sayın Cumhurbaşkanımızla Ataşehir'de finans merkezini açacağız. 2,5 milyon metrekare alanı var. 50 bin kişi istihdam edilecek" ifadelerini kullandı.

10 bin konutun temeli atılıyor

Bakan Kurum, İstanbul'daki 1,5 milyon riskli konutun 500 binini olduğu yerde dönüştüreceklerini söyleyerek, "Kalan 500 bin konutumuz için Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler planlıyoruz. 10 bin konutun temelini bu ayın 22'sinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile atacağız. İstanbul'u kaderine terk edemeyiz. Ehliyetsiz, liyakatsiz insanlara terk edemeyiz. İmar barışı çıkarmak gibi gündemimiz yok. İstanbul'u hep birlikte yeniden inşa etmemiz lazım. İnşallah 14 Mayıs'ta zaferimizi kazanacağız. Milletimizin refahına odaklanacağız. Gelecek kaygısı çekmeden, sadece milletimizin geleceğinin kaygısı için mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal