Bakan Kurum duyurdu: Şanlıurfa’nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde ilk kazma vuruldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından 11 ilde başlatılan çalışmaların devam ettiğini anlattığı bir video mesaj paylaştı.

14.03.2023-14:23 - (Son Güncelleme: 14.03.2023-15:10) Bakan Kurum duyurdu: Şanlıurfa’nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde ilk kazma vuruldu

Videoda, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kalıcı konutlarla ilgili ilk kazmanın atıldığını belirten Bakan Kurum, , “Bilimsel, güçlü ve hızlı! TOKİ ile dirençli şehirlerimizi bu anlayışla inşa ediyoruz. Bilimden şaşmadan, hızlı hareket ederek, güçlü adımlarla, Şanlıurfa Birecik’te de başladık.” ifadelerini kullandı. 

 “Şanlıurfa’ya ilk etapta 897 konut yapılacak”

Bakan Kurum açıklamalarının devamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da da kalıcı konutlar için çalışmaların başladığı aktarıldı. Şanlıurfa’nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde ilk kazmanın vurulduğu bilgisinin paylaşıldığı videoda, ilk etapta 897 konu yapılacağı belirtildi. 

İlk etapta 897 konut yapılacak

Şanlıurfa’da konutların yatay ve yöresel mimariye uygun inşa edileceği belirterek, sadece konut değil, çocuk oyun parkları, spor ve dinlenme alanları gibi sosyal donatı alanlarının da bulunduğu bir yaşam alanı oluşturulacağını ifade etti. 

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal