Bakan Kurum: 'Ailelere Nakdi Yardım Yapılacaktır'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da, "Ailelere bugün itibarıyla nakdi yardım yapılacaktır." dedi.

25.01.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-17:34)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile 6.8 şiddetindeki depremin yaşandığı Elazığ'a intikal etti.
Burada basın tolantısında konuşan Murat Kurum şunları söyledi:
"Bakanlığımıza bağlı 184 ekibimizle üst yapıda hasar tesis çalışmalarını sürdürüyoruz. Altyapı hasar tespit çalışmaları da yapılıyor. Elazığ'da 5 binamız yıkık. Ağır hasarlı ve hafif hasarlı bir çok binamız var. Bölgemizde herhangi bir altyapı sorunumuz bulunmamaktadır. Mustafa Paşa mahallesi ve Sürsürü mahallesinde 2 enkaz çalışması devam ediyor. Bu enkazların yanındaki binalar tehlike arz ediyor. Kurtarma çalışmaları güvenli bir şekilde devam ediyor. "

Bakan Kurum'un açıklamalarının satır başlıkları

  •  Depremzedelere nakdi yardım: "Ailelere bugün itibarıyla nakdi yardım yapılacaktır."
  • "Malatya'da 25 yıkık binamız var" "Malatya'da 25 tane yıkık binamız var. Yıkık binaların kerpiç ve yığma yapılardan olduğu görüldü."
  • "Hafif ve ağır hasarlı binalara girmeyin" "Hafif ve ağır hasarlı binalara bu aşamada kimse girmemeli, artçı sarsıntılar devam ediyor."
  • "Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak":"6,8 büyüklüğünde depremi yaşadıysak, sadece 5 bina yıkıldıysa bu aldığımız önlemler sayesindedir. Hızlı bir şekilde tüm ihtiyaçlar karşılanacak. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak şekilde süreç yürütülecektir."
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal