Bakan Kurum açıkladı: Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinde 50 bin konut için kura çekimleri başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ tarafından eliyle hayata geçirilen ve 6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle ara verilen Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim” projesinde kura çekimleri İstanbul için 50 bin sosyal konutun kurası Tuzla, Çatalca, Selimpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde 16 Mart- 19 Nisan arasında noter eşliğinde çekilecek.

13.03.2023-13:08 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-13:37) Bakan Kurum açıkladı: Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinde 50 bin konut için kura çekimleri başlıyor

Bakan Kurum, İstanbul’daki kura çekimleriyle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında “ “lk Evim’de İstanbul zamanı! 50 bin sosyal konutumuz için 16 Mart’ta kuraları çekmeye başlıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Kura çekimleri başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi dahilinde “İlk Evim” projesinde kura çekimleri İstanbul’da 16 Mart- 19 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de açıkladığı ve ilk kuralları 7 Kasım 2022’de Ardahan ve Şırnak illeriyle başlayan “İlk Ecim” projesinde kura çekimlerinde sona yaklaşıldı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle kıs bir süreliğine ara verilen kura çekimleri 6 Mart tarihinde Başlayarak diğer illerle devam etmekte.

Kura çekimleri başıyor

Tuzla'da gerçekleştirilecek

İstanbul’da yapılacak 50 bi,n sosyal konutun kura çekimleri Tuzla ilçesinde başlayacak. Kura çekimleri 16-29 Mart tarihlerinin arasında 20 bin 920 hak sahibi için Tuzla Belediyesi’nde gerçekleşecek.

Çatalca için 540 ve Selimpaşa için 200 hak sahibi için 30 Mart’ta noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi Silivri Alibey Spor Salonu’nda yapılacak.

Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde 28 bin 340 hak sahibi için yapılacak sosyal konutun kuraları da 1- 19 Nisan tarihleri arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu’nda noter huzurunda çekilecek. İstanbul’da kuralarıyla birlikte “İlk Evim” projesi kuraları sona erecek. 

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal