Bakan Koca’dan yeni Beyaz Reform açıklaması: 115 bin personel istihdamı sağlamış olacağız

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’Sağlık çalışanlarımızın sayısı, 777 bini Bakanlığımız bünyesinde olmak üzere 1 milyon 359 bine ulaşmış durumdadır. Buna rağmen, yeni insan kaynağına ihtiyacımız var. Sağlıkta Beyaz Reform kapsamında almayı planladığımız 85 bin yeni çalışma arkadaşımızla, 115 bin ilave personel istihdamı sağlamış olacağız. Beyaz reformun hayata geçmesiyle birlikte kamuya dönüşte ani artış olmuştur.’’ dedi.

24.11.2022-11:13 - (Son Güncelleme: 24.11.2022-17:34) Bakan Koca’dan yeni Beyaz Reform açıklaması: 115 bin personel istihdamı sağlamış olacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin belirlenmesi konusunda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Bakan Koca, sağlık sektöründe yapılan istihdamla ilgili olarak yaptığı konuşmada, 115 bini aşkın sağlık çalışanının sektörde istihdam edildiğini ve yeni personel alımlarının da geleceğini söyledi. 

Bakan Koca’dan Beyaz Reform açıklaması

DHA’da yer alan habere göre, ‘’Sağlık çalışanlarımızın sayısı, 777 bini Bakanlığımız bünyesinde olmak üzere 1 milyon 359 bine ulaşmış durumdadır. Buna rağmen, yeni insan kaynağına ihtiyacımız var. Sağlıkta Beyaz Reform kapsamında almayı planladığımız 85 bin yeni çalışma arkadaşımızla, 115 bin ilave personel istihdamı sağlamış olacağız. Beyaz reformun hayata geçmesiyle birlikte kamuya dönüşte ani artış olmuştur.’’ dedi. 

Bakan Koca TBMM

Bakan Koca, aşı ve biyoteknik ürünlerin üretimi konusunda, ‘’Hıfzıssıhha Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi’nin inşası sürmektedir. Merkez faaliyete geçtikten sonra aşı ve biyoteknolojik ürün çalışmalarımız daha da hızlanacaktır. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86’sı Hıfzıssıhha’da üretilecektir. Aşı ve Biyoteknolojik ürünleri üretmek üzere Hıfzıssıhhayı yeniden inşa ediyoruz.’’ diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal