Bakan Koca'dan maskesiz zamanlara geri dönüş: ''Ben tokalaşmaya başladım bile''

Ramazanda il ziyaretlerinde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Salgınla ilgili müjdeleri verdi. Bu hafta Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan çıkacak kararların mesajını verdi. İşte haberin detayları...

25.04.2022-08:42 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-10:35) Bakan Koca'dan maskesiz zamanlara geri dönüş: ''Ben tokalaşmaya başladım bile''

Fahrettin Koca ''Bayramı bayram gibi yaşayacağız. Toplumsal kısıtlamaların artık devre dışı kalmasını istiyoruz'' dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa ve Sakarya'nın sonrasında Adıyaman'a ziyarete gitti. Yapılan bu ziyaretler esnasında maske takmayıp vatandaşlarla tokalaştı ve öğrencilerle fotoğraf çekildi. Koca, pandemiyle mücadelede geldiğimiz noktaya ilişkin ipucu verdi. Bakan Koca, bu bayramı bayram gibi kutlayacağız. Eski zamanlara geri döneceğiz. Çok sayıda kısıtlamanın olmadığı döneme inşallah geçiş yapıyoruz. Kişisel alınan tedbirler daha çok öne çıkacaktır. 'Kişisel tedbirler devreye geçsin, artık toplumsal kısıtlamalar devre dışı kalsın' istiyoruz. Kronik rahatsızlığı olan, ileri yaşta riskli kişilerde bu zaten normal zamanda da koruması gerekmektedir. Biz büyüklerimizi gripten korumak için çabalamıyor muyuz? 2,5 yıllık zaman diliminde bize üst solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşmasını maskenin oldukça önemli oranda önleyebildiğini göstermiştir. Pandemi sonrasında da normal dönemde bu olmalı. 


Vatandaşın arasında maskesiz olmayı özlemişiz

Ben esnafla tokalaşmaya, vatandaşın arasına katılmaya başladım. Gençlerle beraberiz, bu durumu özlemişiz. Bu normali maskesiz yaşamak önemli değil mi?

Aşı ve ilaç güçlü silah

Aşıların akciğere inmeyi önemli bir oranda düşürebildiğini biliyoruz. Riskli ve ileri yaşa sahip olan kişilerde erken dönemde verebileceğimiz, etkisi olacağını bildiğimiz ilacımız da var ve biz bu ilacı da yerlileştirdik. Hem aşı, hem de ilacın varlığıyla beraber iki güçlü silahımız mevcut. Bu dönemi bundan sonra daha rahat geçirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu yüzden normalleşelim diyoruz. Turkovac aşısını çok önemsiyoruz. Omicron'a karşı etkisinin önemli olduğunu görmekteyiz. Vatandaşlarımız güvenle Turkovac aşısını yaptırmalı. Ben en başta Sinovac aşısını yaptırdım. Turkovac çıktıktan sonra ise Turkovac aşısını yaptırdım. 


Bundan sonra sağlıkçıya yapılan şiddetin cezası ağır

Sağlık çalışanını kasten yaralama suçunun katalog suçları kapsamına alınmıştır. Kasten yaralama suçu, ceza yargılaması bakımından bundan sonra çok daha ağır bir suç olacaktır. Tutukluluk için yeterli bir sebep haline gelecektir. Sağlık çalışanını yaralama suçu; işkence, intihara yönlendirme, kasten öldürme gibi oldukça ağır suçlarla aynı başlık altında toplandı. 

Verilen nöbet süreleri azalacak

Sağlıkta 36 saatlik nöbet süresi insani olmaktan çok uzak. Oldukça da ağır bir yük! Sağlık çalışanlarının çalışma sürelerini maksimum 24 saatle sınırlandırmayı düşünüyoruz. Ve amacımız hakkaniyetli ücret düzenlemesine gitmek. 


Hekimler bizim gözbebeğimiz

Çok sayıda ileri dediğimiz ülkelerin eğitiminden, özellikle uygulamalı olan eğitimimizin çok daha iyi olduğuna adınız gibi emin olun. Bu yüzden ileri ülkelerin hedefi haline gelen gözbebeğimiz hekimler olduğunu söyledim. Amerika başta olacak şekilde hekimliği avukat ile sigorta şirketi arasına sıkışmış olduğunu çok iyi biliyoruz ve bu uygulamada ve eğitim konusunda oralardan kat kat iyiyiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal