Bakan Koca'dan Maske Kullanmayanlara Yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanmadığı için uyarıldığında itiraz eden vatandaşları, kendi itirazları üzerinden uyardı.

17.08.2020-07:47 - (Son Güncelleme: 17.08.2020-08:15) Bakan Koca'dan Maske Kullanmayanlara Yanıt

Türkiye'nin mart ayından bu yana mücadele ettiği koronavirüs pandemisi, tam vakalar azalıyor denirken Haziran ayında geçilen normal yaşama dönüş adımlarıyla bireysel önlemsizlikler sebebiyle tekrar yükselişe geçti.

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske kullanılması uyarılarını dikkate almayanlarla ilgili sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

'KENDİNE GÜVENMİYORSAN İNSAN İÇİNE ÇIKMAYACAKSIN'

Bir vatandaş sosyal medya üzerinden maske kullanmayan birini uyardığında başından geçenleri şu ifadelerle anlattı:

'Asansöre bindim. Hemen peşimden 4 kişilik bir aile girdi asansöre, maskeleri yoktu. 'Yanlış anlamazsanız siz sonraki asansöre binebilir misiniz? Maskeniz yok' dedim. Herif 'yok ben inmem, istiyorsan sen çık, kendine güvenmiyorsan insan içine çıkmayacaksın' dedi'

'KARŞILIKLI KURAL VERKEN NE GEREK VAR'

Bakan Koca'da bu paylaşımı alıntılayarak şu ifadelerle yanıtladı:

'Maskesini takmadığı için uyarıldığında, 'Kendine güvenmiyorsan insan içine çıkmayacaksın.' diyen var. Kendileri, bugün yarın, tedavi altında, izolasyonda ya da hastalığı bir yakınına bulaştırmış, özlü sözlerini gözden geçiriyor olacaklar. Karşılıklı kural varken ne gerek var.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal