Bakan Koca'dan Karantina Açıklaması: 'Bir Yanlışlık Oldu'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada ‘İzolasyon’ kelimesi yerine yanlışlıkla ‘karantina’ kelimesi kullanıldığını ifade etti.

06.01.2022-16:21 - (Son Güncelleme: 06.01.2022-16:21) Bakan Koca'dan Karantina Açıklaması: 'Bir Yanlışlık Oldu'

Dün Bilim Kurulu Toplantısı’nda video konferans yöntemiyle katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı sonrası yazılı bir açıklama yayınlamıştı. Bakan Koca, yayınladığı yazılı açıklamada, ‘7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5. Gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer’ ifadelerini kullanmıştı. 

İZOLASYONYERİNE KARANTİNA DENİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dünkü yayınladığı yazılı açıklamada yapılan yanlışı fark etmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ‘Metnin yazımı sırasında, “izolasyon” kelimesi yerine yanlışlıkla “karantina” kelimesi kullanılmıştır. Metindeki anlam esasen herkes için açıktır’ açıklamalarında bulundu. 


Bakan Koca, dün yayınladığı yazı açıklamayla ilgili bir düzeltmede bulundu. Koca, paylaştığı yazılı açıklamada ‘Karantina’ kelimesinin yanlışlıkla yazıldığını belirterek ‘Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından yayınlanan basın açıklamasında, metnin yazımı sırasında, ‘izolasyon’ kelimesi yerine yanlışlıkla “karantina” kelimesi kullanılmıştır. Metindeki anlam esasen herkes için açıktır. Bununla birlikte, dikkat sahiplerine teşekkür ederiz’ dedi.

OMICRON UYARISI

Türkiye’de son zamanlarda Omicron varyantına bağlı artan vakalarla ilgili Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Vakalar artıyor. Yapılması mecburi olmayan ziyaretlerden ve görüşmelerden, kalabalık ortamlardan kaçınalım. Daha sakin ve tedbirli davranalım. Bizim hareketliliğimiz azaldıkça virüsün daha hızlı yayılan varyantının da hızı kesilecek. Omicron varyantının hızını keselim’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal