Bakan Koca'dan Coronavirüs Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs salgınının Türkiye'de olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getirerek, alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

10.03.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-17:40)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs salgınının Türkiye'de olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getirerek, alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüse karşı alınan tedbirlerle ilgili TBMM’de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında konuştu.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül coronavirüsün oluşturduğu telaş havası sürüyor.

Çin'de binlerce insanın ölümüne sebep olduktan sonra, İran ve İtalya'ya komple dağılan coronavirüs için, Türkiye'ye girmemesi için pek çok tedbir alınıyor.

SağlıkBakanı Fahrettin Koca, alınan önlemleri ve dünyadaki son hali değerlendirdi.

TÜRKİYE'DE OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

Bakan Koca, "Bu salgının Türkiye'de görülme ihtimali çok yüksek. Fakat tespit edilebilmiş değil. Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz. Ama ülkeye giriş için anormal bir risk taşıyor." şeklinde konuştu.

İTALYA TEDBİR ALMADI

Avrupa'nın salgın için önlem almakta almakta geç kaldığını belirten Bakan Koca, "İtalya, genel anlamda önlem almadı. Avrupa da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa'nın bu konuda tedbir almadığını söyledik. Avrupa tedbir almakta geç kaldı, hala geç kalıyor. İran'la sınırımızı kapatarak önlem aldık ama bunu Avrupa için yapabilmek daha zor. Yurt dışından sürekli giriş çıkışların olduğu bir ülkeyiz.

Bu virüs ülkemizde de görülebilir, bizim için önemli olan bunun yayılmasını önleyebilmek. Bulaşıcılığı önleyip, sadece hastalara odaklanmamız gerekiyor." diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal