Bakan Koca Uyardı: İstanbul ve Bursa Birçok İlimiz Artış Eğilimde

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul ile Bursa başta olmak üzere bir takım şehirlerde, son bir hafta içerisinde koronavirüs vaka sayılarında artış eğilimi olduğunu açıkladı.

16.10.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-14:32) Bakan Koca Uyardı: İstanbul ve Bursa Birçok İlimiz Artış Eğilimde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzurum'daki müzakerelerinden sonra koronavirüs pandemisiyle alakalı açıklama yaptı.

'Son 1 haftadır başta İstanbul ve Bursa olmak üzere son bir haftada vaka sayılarında artış eğilimi var.' açıklaması yapan Sağlık Bakanı, bilhassa bu şehirlerdeki vatandaşların pandemiye karşı ekstra dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Bakan Koca, ziyaret ettiği Erzurum'la alakalı da, geçen aya kıyasla vaka sayılarında % 60 gerileme olduğunu dile getirdi.

Rehavete kapılmamak gerektiğini ifadelerine ekleyen Bakan Koca, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

'Salgına karşı 7 aydır gece gündüz çalışma yapıyoruz. En gelişmiş ülkelerde bile sağlık sistemi kapasitesinin yetersiz olduğunu gördük. Bizim sağlık sistemimiz başarılı bir şekilde mücadele etti. Birkaç haftadır ülke genelinde düşüş yaşadık. 1 haftadan beri İstanbul ve Bursa başta olmak üzere ülke genelinde bir artış eğilimi olduğunu görüyoruz.

Vatandaşlardan istirhamım geçen haftalardaki düşüşe güvenerek rehavete kapılmayalım. Kalabalıktan ve yakın temastan uzak duralım. Maskelerimizi çıkarmayalım, ellerimizi sık sık yıkayalım. Bu tedbir bizi sadece koronavirüsten değil grip ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarından da bizi koruyor. Bizler tedbirimizi alalım ki sağlık çalışanlarımız nefes alabilsin.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal