Bakan Koca: Sorun Küresel, Mücadelemiz Ulusal

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile birlikte coronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, sorunun küresel bir sorun olduğunu, mücadelemizin ise ulusal olduğunu belirtti.

11.03.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-18:16)

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile coronavirüs vakasının Türkiye'de de görüldüğünü duyurdu.

Bu açıklamanın ardından bugün, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile birlikte basının karşısına çıkan Koca, "Devlet yönetimimiz dün pozitif tanı konduğu bilgisini kamuoyuna hemen vermekte tereddüt etmemiştir. Bundan sonraki her buluşma bilgi paylaşımı dün gece ve öncesindeki süreçten farklı olmayacaktır. coronavirüse karşı antibiyotikler etkili değildir. Tahminlerin bilgi ile karıştırıldığı bir ortamdayız. Bizim doğru bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiye yaygınlık kazandırmak sorumluluğunuz olduğuna inanıyorum." dedi.

"TANI VE İZOLASYON SÜRECİNİ ZAMAN KAYBETMEDEN YAPTIK"

Koca konuşmasının devamında sorunun küresel bir sorun olduğunu fakat mücadelemizin ulusal bir mücadele olduğunu vurguladı ve "Bilimsel yöntemle ilerledik. Tanı ve izolasyon sürecini zaman kaybetmeden yaptık.

Avrupa'daki durumdan dolayı karşılaştığımız risk ciddidir bugünkü toplantımızın iki ana gündeminden biri bu oldu. Turizm ve ticaretten sorumlu bakanlarımız bugün toplantımızda bizlerle birliktelerdi.

Ticaret Bakanlığımız bu süreçte maske ve tulum gibi ekipmanların fiyatlarının yükselişi ve bu süreçte Sağlık ve Ticaret Bakanlığı'nın ön iznini tabi olması kararı alınmıştı.

Vatandaşımızım ihtiyacının son derece önemli olduğunu ve üreticilerimizin vatandaşımızın alabilir olduğu doygunluğa ulaşmadan ihracat izni verilmeyeceğini üreticilerimize hatırlatmak istiyorum.

Fuarlarla ilgili yaklaşımlar oldu. Turizm Bakanlığımız kültür organizasyonlarının durumu ile ilgili yaklaşım oldu." ifadesini kullandı.

"BİR VEYA BİRKAÇ VAKA SALGIN DEĞİLDİR"

İlk vakanın tespit edilmesiyle birlikte vatandaşlar tedirgin olurken, Koca yaptığı açıklamayla bunun bir salgın olmadığının altını çizdi.

Koca, "Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına geliyor. Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda yeni bir düzene sokmaktır. Coronavirüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir." ifadelerine yer verdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal