Bakan Koca'dan sürpriz açıklama: Yeni randevu sistemi ile kapasite doluluğu artıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika açıklamasıyla yeni randevu sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca, sağlıkta yeni uygulamaların ilk haftasına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

21.05.2024-12:37 - (Son Güncelleme: 21.05.2024-12:37) Bakan Koca'dan sürpriz açıklama: Yeni randevu sistemi ile kapasite doluluğu artıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, onaylı randevu sistemi öncesinde sağlık hizmetlerinde kapasitenin yüzde 30'unun kullanılamadığını belirtti. Ancak yeni sistemle birlikte ilk haftada herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Hastanelerde yapılan detaylı değerlendirmelerde bazı branşlarda sorunlar tespit ettiklerini aktaran Koca, bu sorunların çözümü için çaba harcadıklarını vurguladı.

Özellikle randevusuna gelen vatandaşların oranında belirgin bir artış olduğunu dile getiren Bakan Koca, "Sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Ancak şu an itibarıyla randevusuna gelen vatandaşlarımızın oranında önemli artış var" dedi. Bir aylık sonuçları gelecek ay açıklayacaklarını belirten Koca, sağlık hizmetlerine erişimi artırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.


"Sorunların çözümü için çalışılıyor"

Sağlık Bakanı, vatandaşların sağlık hizmetlerine bütün branşlarda erişebilmesini sağlamak adına çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Özellikle bazı branşlarda yaşanan sorunlara dikkat çeken Koca, bu sorunların çözümü için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Branşlarla ilgili yaşanan sıkıntıların giderilene kadar mücadelelerinin süreceğini belirten Bakan Koca, sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde sunulması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal