Bakan Koca Açıkladı: Kovid-19 Aşılamasında Yaş Sınırı 45 Oldu

Koronavirüs salgınıyla mücadelede en etkili yöntem olan aşılama hakkında Sağlık Bakanlığı'ndan yeni açıklama geldi.

09.06.2021-18:02 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-20:43) Bakan Koca Açıkladı: Kovid-19 Aşılamasında Yaş Sınırı 45 Oldu

Koronavirüs salgını kapsamında aşılama programı son hız devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama hakkında yeni bir açıklama yaptı. Bakan Koca, ‘Aşılamada yaş sınırını yarından itibaren 45'e düşürüyoruz’ diyerek aşı olma yaşının 45’e düştüğünü açıkladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Haziran’da başlatılan yoğun aşılama programının 50 yaş üstü vatandaşlardan başlayacağını duyurmuştu. 50 yaş üstü vatandaşların aşılaması devam ederken Bakan Koca’dan yeni bir açıklama geldi. Koca, aşılama programını yaşının 45’e indirildiğini açıkladı. Artık 45 yaş üstü vatandaşlar randevu alarak hastane veya aile hekimliklerinde aşı olabilecek. 

‘AŞILAMADA YAŞ SINIRINI YARINDAN İTİBAREN 45'E DÜŞÜRÜYORUZ’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı yazılı açıklamada, ‘Aşılamada yaş sınırını yarından itibaren 45'e düşürüyoruz. Aşı tedarik edildikçe 5'er 5'er yaş sınırı düşecek. 30 milyon doz ay sonuna kadar gelirse ay sonuna kadar 20 yaşa kadar indirmek istiyoruz. Yarından itibaren aşılama yaşı aşağıya inmiş olacak. Pazartesi biraz daha gelecek, haftaya çarşamba biraz daha indirmiş olacağız yaşı’ ifadelerine yer verdi. 

‘HEDEF 30 MİLYON DOZ AŞININ TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ’

Aşı tedarik edilmesi hakkında da konuşan Koca, ‘Uğur Hoca'ya dedim ki; 'Siz geldiğinizde herkes size aşıyı sorar, benim size sorduğum gibi. Sizin yoğun aşı göndermeniz lazım. Yoğun aşı gelmeli ki size bu soru sorulmasın. En az 20 milyon gelmeli. Haziran sonu için 30 milyona doğru doz gelirse sizin gelmeniz daha anlamlı olur'. Muhtemelen ay sonuna doğru gelir. Bize gelen şu anda 14,5 milyon doz. Ay sonu 30 milyon geliyor olması gerekiyor. Bunun hiç olmazsa 20-25 milyon gibi olması gerekiyor ki hoca geldiğinde aşıyı çok sormamış olsun vatandaşlarımız’ dedi.

‘TEDBİRLERİN GEVŞETİLMESİ HAZİRANDAN SONRA DEĞERLENDİRİLİR’

Kısıtlamalar hakkında da değerlendirme yapan Koca, ‘Tedbirlerin gevşetilmesi hazirandan sonra değerlendirilir’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal