Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Olası bir afet durumunda acil ulaşım yolları devreye girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Adıyaman’daki konteyner kentte kendinie yöneltilen soruları yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu, "Marmaray, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu gibi projeler olası afet durumlarında acil ulaşım yolu olacak" dedi.

09.03.2023-13:58 - (Son Güncelleme: 09.03.2023-15:13) Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Olası bir afet durumunda acil ulaşım yolları devreye girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'daki konteyner şehirde gazetecilerin gündeme dair yönelttiği soruları cevapladı.

AA'da yer alan haberde,deprem bölgesinden elimizi hiçbir zaman çekmeyeceklerin belirten Bakan Karaismiloğlu, “Her şeyi eskisinden daha iyi ihya ve inşa etmeden buradan ayrılmayacağız. Adıyaman'da mart sonu itibarıyla 10 bine yakın aileyi konteyner kentlerde misafir etmeye başlayacağız. Nisanda konteyner kentleri tamamıyla bitireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu afet projeleri açıkladı

Afetler için projelerimiz hazır

Deprem bölgesinde baz istasyonu problemini çözdüklerin söyleyen Karaismailoğlu, “GSM şirketlerine yönelik gerekli soruşturmaları başlattık, gereği yapılacak. Olası afet durumlarında, ulaşım ve lojistiğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. ”dedi.

Bakan Karaismailoğlu, “İlk 4 gün dışında deprem bölgesinde 350 mobil araçla haberleşme hizmeti sağlanmaya çalışıldı. Bu her geçen gün arttı.

Şu an kullanmış olduğumuz teknolojiler, Marmaray, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu gibi projeler olası afet durumlarında acil ulaşım yolu olacak. Deprem bölgesinde hava yoluyla 700 bine yakın, demir yoluyla 100 bine yakın, deniz yoluyla da 30 bine yakın vatandaşımızı taşıdık.

Vatandaşlarımız müsterih olsun. 11 ilimizde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ulaşım altyapısını eskisinden de iyi hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal