Bakan Işıkhan’dan son dakika müjdesi verildi! Emeklileri 6.000 TL ek zam yapıldı

Bakan Işıkhan’dan emekli vatandaşlara yönelik müjdeli haber verildi! Emekli maaşlarına 6.000 TL ek zam yapılacak. Emekliler zam üstüne zam alacak.

08.04.2024-17:05 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-17:05) Bakan Işıkhan’dan son dakika müjdesi verildi! Emeklileri 6.000 TL ek zam yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli vatandaşların yüzlerini güldürecek harika bir haber duyurdu. Güne damgasını vuracak bu yeni haber ile birlikte emekli vatandaşların cebi para görecek. Yapılan yeni açıklamalar ile birlikte memur emeklileri ve beraberinde 4C kapsamına giren tüm emekli vatandaşlara 6.000 TL tutarında ek zam ödemesi yapılacak. İkramiyeleri etkileyerek yapılacak olan bu zam ile birlikte ikramiye tutarlarının 200.000 TL’ye kadar yükseltilmesi konuşulanlar arasında. Nisan ayında bayramdan sonra uygulanmaya başlanacak olan bu zam, Emekli Maaşı alan vatandaşların ceplerini bir hayli rahatlatacak. 

3.600 ek göstergeyle yeni bir döneme imza atılıyor

Pek çok emekli 3.600 ek gösterge düzenlemesini büyük bir merakla bekliyor. Düzenleme ile ilgili bayram sonrasında ise yeni gelişmeler yaşanacak. Nisan ayı içerisinde meclis gündemine getirilecek olan bu düzenleme kapsamında, emekli ikramiyelerinde ve maaşlarında önemli miktarda dişe dokunur artışlar yapılacak. Memur emeklilerin büyük bir hevesle beklediği 3.600 ek gösterge düzenlemesi gelişmeleri Bakın Işıkhan'ın yaptığı açıklama ile aralandı. Zam müjdesi ve 3.600 ek gösterge düzenlemesinin Nisan ayında mecliste tartışılması durumunda, emeklilikte yeni bir dönemin başlamasında yardımcı olunacak.  

Bakan Işıkhan’dan son dakika müjdesi verildi! Emeklileri 6.000 TL ek zam yapıldı

3.600 ek gösterge kimleri etkileyecek?

Emekli vatandaşların dört gözle beklediği 3.600 ek gösterge düzenlemesi; kamu çalışanı vatandaşların maaş ve emeklilik haklarının doğrudan etkilenmesini sağlayacak bir düzenleme olarak ön plana çıkıyor. Hemşireler, polis memurları, öğretmenler gibi pek çok meslek grubuna mensup vatandaşı etkileyecek bu yeni düzenleme, emeklilik sürecinde de hem aylıklarda hem de ikramiyelerde büyük bir rahatlığı beraberinde getirecek. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal