Bakan Işıkhan’dan prim açıklaması: ‘Bu vaadimizi de yerine getireceğiz’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağkur’a bağlı olan vatandaşların emekli olmaları için gerekli prim günü şartının 9 binden 7 bin 200 güne düşürülmesi hakkında önemli bir açıklama geldi. İşte detaylar…

29.01.2024-10:45 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:31) Bakan Işıkhan’dan prim açıklaması: ‘Bu vaadimizi de yerine getireceğiz’

Yüzbinlerce Bağkurlu çalışanın merakla beklediği 9 binden 7 bin 200 güne düşürülmesine ilişkin düzenleme hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gerekli çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

'Bu vaadimizi de yerine getireceğiz’

Kanal7’ye konuk olan Bakan Işıkhan, "Sosyal Güvenlik Sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da biz prim gelirleriyle sağlıyoruz. En önemli gelirimiz bu. Bu yüzden vatandaşlarımızın mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan açıklamaların devamında şu sözlere yer verdi:

‘’Bağkurluların beklentisini saygıyla karşılıyoruz. Bu konudan çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 binden 7200 güne düşürülmesi konusunda da seçim öncesi verilen vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz. Kesinlikle hiçbir endişemiz yok. Her zaman olduğu gibi bu vaadimizi de yerine getireceğiz.

Bağkur

Asgari ücretteki 2 lira hakkında

17 bin 2 lira olan asgari ücretin sonundaki 2 liranın çalışanları bir üst vergi dilimine daha erken taşımayı ve asgari ücretten daha çok vergi alınmasını amaçladığını iddia edildi sosyal medya guruplarında. Kesinlikle öyle değil, tamamen gerçek dışı bir iddia.

Öncelikle 2022 Ocak ayından itibaren asgari ücretten gelir ve damga vergisi almıyoruz. Yani devlet vatandaşından alacağı vergiden vazgeçti. 

Ücreti, asgari ücrettin üstünde olanların tüm çalışanlarımızdan da asgari ücret düzeyine kadar olan gelirleriyle hem damga hem de gelir vergisinden muaf tutuldu. Bu çok önemli bir gelişme.‘’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal