Bakan Işıkhan’dan mesai saatleriyle ilgili haberlere net açıklama geldi! Mesai saatleri değişecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dönemde gündemi meşgul eden mesai saatleriyle ilgili haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, çalışma saatlerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığına dair yapılan haberlere yönelik, "Bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

24.02.2024-15:39 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-15:39) Bakan Işıkhan’dan mesai saatleriyle ilgili haberlere net açıklama geldi! Mesai saatleri değişecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Manisa'da düzenlenen 'İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi' bölge toplantısına katıldı. Toplantıya Manisa Valisi Enver Ünlü, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve diğer Manisa protokolü de katıldı.

Bakan Işıkhan, toplantıda yaptığı konuşmada, "Mesai saatleri düşecek mi?" konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ancak, bu konuda Bakan'ın özel bir açıklama yapmaktan ziyade genel bir değerlendirme yaptığı belirtildi.

Mesai saatleri düşecek mi?

Işıkhan, çalışma hayatı ile ilgili kendisinin dışında yorumlar yapıldığı ve haberlerin çıktığına değinerek şu açıklamada bulundu:

"Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' diye tartışılacak bir alandır. Bilmenizi isterim ki biz istişare kültürüne önem veren bir hükümet ve bakanlığız. Geçtiğimiz ay Sayın Cumhurbaşkanımız İş Kanunu'nun yeniden ele alınması konusunda bir açıklaması oldu. Biz de akabinde hemen gerek Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu gerek Adalet Bakanlığımız ile çalışma toplantılarımıza başladık, bu süreç devam ediyor. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı öncelikliyoruz, devamında ise Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda da elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim."

Bakan Işıkhan, Manisa'daki etkinlikte iş hayatının farklı dinamiklerini ele aldı ve istihdam konusundaki projelerin önemine değindi. Yapılacak çalışmalarda iş dünyası, sendikalar, işçi temsilcileri ve diğer paydaşların görüşlerinin alınacağını belirten Işıkhan, bu sürecin iş hayatında uyumlu ve adil bir ortamın oluşturulması açısından kritik olduğunu ifade etti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal