Bakan Işıkhan tarih verdi: Emekliye 'refah paketi' geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin refahını artırmak üzere Mayıs ayı başında bir refah paketi açıklayacaklarını duyurdu.

18.04.2024-10:24 - (Son Güncelleme: 18.04.2024-17:34)

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliye müjdeli haberi verdi. Mayıs ayı başında özel bir lansmanla ‘emekli refah paketinin’ açıklanacağını belirten Bakan Işıkhan, "Yaklaşık 15-20 gün içerisinde elde ettiğimiz ne kadar somut veri varsa, emeklilerimize ayrıcalık tanıyan, onları ön plana çıkaran, onları destekleyecek her çalışmayı paylaşacağız" dedi.

Enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak

Sabah’ta yer alan habere göre; Emekli maaşlarına yönelik olası bir düzenleme konusunda açıklamalarda bulunan Işıkhan, "Hayır, böyle bir planımız yok. Emeklilerin refahını artırmak en önemli önceliklerimden biri. Ekonomik refahın yanı sıra sağlık ve diğer alanlardaki gereksinimleri de göz önünde bulundurarak, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. 

Bakan Işıkhan tarih verdi: Emekliye refah paketi geliyor

Asgari ücrete yapılacak bir zam beklentisi olup olmadığına ilişkin soruya ise Işıkhan, "Şu an için böyle bir planımız yok. Aldığımız kararlar doğrultusunda ilerleyeceğiz. Temmuz ayında emekli aylıklarına enflasyon veya sözleşmeden kaynaklanan farklar yansıtılacak" şeklinde yanıt verdi. 

En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebiyle ilgili olarak ise Işıkhan, "Bilindiği gibi en düşük emekli aylığı zaten 10 bin lira seviyesinde. Temmuz ayında ise enflasyon veya sözleşmeden kaynaklanan farklar mutlaka emekli aylıklarına yansıtılacak" açıklamasını yaptı.

Hibe desteğine zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini kurmaları için sağlanan hibe desteğinin yaklaşık yüzde 170 oranında artırıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan, engellilerin kendi işlerini kurmalarını desteklemek amacıyla sağlanan kuruluş, işletme ve demirbaş desteği giderlerini içeren hibe miktarının 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlülerin iş kurmaları ve istihdam edilmelerini teşvik etmek için verilen hibenin de 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltildiğini belirtti. 

Engelli ve eski hükümlülere sağlanan tüm destekler kapsamında, 2014'ten bu yana toplamda 7 bin 238 proje için 385 milyon 897 bin 77 lira destek sağlandığını hatırlatan Işıkhan, dezavantajlı gruplara yönelik desteklerin artarak devam edeceğini ifade etti. Bakan Vedat Işıkhan, ayrıca engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği için bu yılın ikinci dönem başvurularının bugün başladığını ve 7 Haziran tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal