Bakan Işıkhan emekliler için 28 Mart’a işaret etti! O tarihe kadar 12.000 TL hesaplara yatırılacak

Bakan Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra emekli promosyonları için müjdeyi verdi. 28 Mart tarihinde 12.000 TL’ye kadar promosyon tutarı hesaplara yatırılacak.

23.03.2024-13:49 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-13:49) Bakan Işıkhan emekliler için 28 Mart’a işaret etti! O tarihe kadar 12.000 TL hesaplara yatırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günler içerisinde emekli vatandaşlar için yapmış olduğu emekli promosyon açıklamalarıyla; 8 ila 12.000 TL arasında kamu bankalarından emekli promosyonun alınabileceğini duyurdu. Emeklilerin alacak oldukları aylık maaşlara göre değişim gösterecek promosyon miktarları, en düşük 8.000 TL en yüksek ise 12.000 TL’ye kadar yükselecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamadan sonra gözler promosyon miktarlarının ne zaman hesaplara yatırılacağına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili açıklamada bulunarak; kamu bankalarından pazartesi günü itibariyle promosyon güncellemelerine başlayacağına, başvurular yapıldıktan sonra 28 Mart 2024 tarihi itibariyle emeklilerin promosyonlarını alabileceğini duyurdu.

Bakan Işıkhan emekliler için 28 Mart’a işaret etti! O tarihe kadar 12.000 TL hesaplara yatırılacak

Yeni promosyonlar 28 Mart tarihinde hesaplara yatırılacak

Yapılan açıklamalarla birlikte emekli vatandaşlara müjdeli haber verilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli aylıklar için kamu bankalarıyla görüştüğünü dile getiren Bakan Vedat Işıkhan:  “2017 yılında uygulamaya başlamış olduğumuz banka promosyonları emekli vatandaşlarımız için oldukça önemli. Promosyon düzenlemelerimiz için kamu bankalarıyla görüştük. Yeni düzenleme kapsamında emeklilerimizin belli bir sürede gelir elde etmeleri için imkân sağladık.” sözlerini dile getirdi. 

Kayseri mitinginde müjde verilmişti

2024 yılının emekliler yılı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu açıklamayla yeni emekli olacak vatandaşlara müjdeli haberi duyurdu. Kamu bankalarıyla yaptıkları görüşmede olumlu sonuçlar aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de düzenlediği mitingde kamu bankalarından aylık maaş miktarına göre 8 ile 12.000 TL arası promosyon alınabileceğini kamuoyuyla paylaştı. Beraberinde: “Mart ayı içerisinde emeklilik için başvurularını gerçekleştirecek olan vatandaşlar, 28 Mart 2024 tarihi itibariyle emekli promosyonlarını alabilecekler.” sözlerini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal